زنجیره تامین چابک و خلق مشترک دانش ، عناصر کسب مزیت رقابتی در سازمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF04_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال الدین مهدیان نسب

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

محمداحسان ترابی

کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

چکیده

در فضای رقابتی دوران کنونی و محدودیت منابع و فرصت ها، سازمان ها و یا بنگاه ها به دنبال کسب مزیت های نسبی و مطلق رقابتی می باشند. در این میان چابکی سازمان و سرعت در غنیمت شمردن فرصت ها و یا اقدام برابر تهدیدها، عنصری ممتاز در کسب مزیت های رقابتی تلقی می شود. از طرفی به روز بودن، اصلاح ساختار و بهبود مستمر عملکرد، نیازمند مدیریت دانش و تسهیم آن بین همه طرف ها، چه در محیط داخلی و یا محیط خارجی سازمان می باشد که خلق مشترک یا هم آفرینی دانش را پدید می آورد. هدف محققان در این پژوهش بررسی نقش زنجیره تامین چابک و خلق مشترک دانش به عنوان عناصر کسب مزیت رقابتی در سازمان بوده که با روش مطالعات کتابخانه ای و اسنادی ، بر اساس مرور سامان یافته (سیستماتیک ) در منابع داخلی و خارجی ، مبانی نظری و تجربی مرتبط با موضوع دوره شد. یافته های این پژوهش بیانگر نقش مهم زنجیره تامین چابک و خلق مشترک دانش به عنوان عناصر اصلی کسب مزیت های رقابتی در سازمان، می باشد. می توان نتیجه گرفت ، وجود زنجیره تامین چابک و توسعه مولفه های آن همچون ادغام فرآیندها، فناوری اطلاعات و مجازی سازی ، پویایی و حساسیت نسبت به بازار و شبکه مداری ، مهم تلقی شده و زمینه کسب مزیت رقابتی را فراهم می آورند. همچنین خلق مشترک دانش و توجه به آن زمینه به روز بودن و پویایی را فراهم کرده که علاوه بر ترسیم درست نقشه راه، بر چابکی سازمان و زنجیره تامین نیز می افزاید. از جمله راهکارهای ارائه شده بکارگیری دانش مشترک در زنجیره تامین سازمان با هدف ایجاد چابکی و چالاکی ، طراحی شغل و استخدام به صورت دانش پایه و ایجاد پایگاه اطلاعاتی مدیریت دانش سازمان به صورت کاربردی و متناسب سازی آن با مولفه های زنجیره تامین چابک می باشد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین چابک ، خلق مشترک دانش ، مزیت رقابتی سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.