تاثیر سرمایه اجتماعی (رابطه ای ، ساختاری ، شناختی ) بر قابلیت بازاریابی با میانجیگری نوآوری کارکنان در شرکتهای صنعتی زنجان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF04_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز واجک

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی، گروه مدیریت دانشگاه صوفی, زنجان، ایران

رضا پیرایش

دانشیار دانشگاه زنجان، گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

امروزه در دنیای رقابتی کسب و کار، شرکت ها به دنبال راه هایی برای افزایش قابلیت بازاریابی خود هستند .سرمایه اجتماعی به عنوان منبعی ارزشمند، می تواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند .سرمایه اجتماعی به شبکه ای از روابط بین افراد و گروه ها اشاره دارد که بر اساس اعتماد، تعهد و همکاری شکل می گیرد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی (رابطه ای ، ساختاری ، شناختی ) بر قابلیت بازاریابی با تاکید بر نقش میانجی نوآوری کارکنان در شرکتهای صنعتی زنجان می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی _تحلیلی ، به شیوه پیمایشی بارویکرد علی است . جامعه آماری در این پژوهش شامل کارکنان بخش اداری شرکتهای صنعتی زنجان که تعداد آنها ۱۳۴۷ نفر میباشند که نمونه آماری ۲۹۷ نفراست که با استفاده از فرمول کوکران وبه روش تصادفی ساده انتخاب شده است . ابزار گردآوری داده های اولیه پرسشنامه استاندارد تامر و همکاران(۲۰۲۱)، می باشد و روایی به شکل صوری و روش تحلیل عاملی با شاخص KMO و همچنین پایایی آنها با گزارش ضریب آلفای کرونباخ کل با ضریب بالای ۷/ ۰ مورد تایید قرار گرفت . نتایج پژوهش با استفاده از تکنیک تحلیل مسیر نشان می دهند که سرمایه اجتماعی بر نوآوری کارکنان و قابلیتهای بازاریابی تاثیر معناداری دارد، همچنین نوآوری کارکنان بر قابلیتهای بازاریابی تاثیر دارد و نوآوری کارکنان تاثیرگذاری سرمایه اجتماعی بر قابلیتهای بازاریابی را میانجیگری می کند و در نهایت محدودیتهای پژوهش ارائه شد.

کلیدواژه ها

سرما یه اجتماعی ، قابلیت بازاریابی ، نوآوری کارکنان، واحدهای صنعتی زنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.