استراتژی های توسعه بازار صادراتی در کشورهای آسیای مرکزی با تمرکز بر ابزارهای دیجیتال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF04_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خسروی اصل

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی ، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

منیژه حقیقی نسب

استاد گروه مدیریت ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی ، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

چکیده

هدف این پژوهش ارائه راهکارهایی با هدف توسعه صادرات ج.ا.ایران به کشورهای آسیای مرکزی با تمرکز بر ابزارهای دیجیتال به ویژه پلتفرم های تجاری در این کشورها می باشد. این پژوهش از نوع مروری و روش آن توصیفی می باشد. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و آمارها از منابع کتابخانه ای ، رجوع به سایت های رسمی و بین المللی و استفاده از نظرات خبرگان و صادرکنندگان به کشورهای آسیای مرکزی بهره گرفته شده است . در این پژوهش در ابتدا با استفاده از آمارهای رسمی مبادلات تجاری کشورهای آسیای مرکزی با جهان و ج.ا.ایران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که بر این اساس ج.ا.ایران در رتبه ۱۵ در بازار کشورهای این حوزه در سطح جهان قرار دارد. در بخش بعدی به معرفی پلتفرمهای تجاری سازی در کشورهای آسیای مرکزی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال پرداخته و سپس با هدف ارائه استراتژی های توسعه صادرات با تمرکز بر استفاده از ابزارهای مذکور، ماتریس SWOT تنظیم که پس از وزندهی و اولویت بندی آن توسط خبرگان، راهکارهای توسعه صادرات تدوین گردید. نتایج حاصل از ترسیم ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی نشان دهنده این بود که مناسب ترین راهبرد توسعه صادرات به این کشورها، رویکرد رقابتی می باشد. بر اساس نظرات خبرگان، مواردی از قبیل تبادل تجربه فیمابین متخصصین ایرانی و متخصصین کشورهای آسیای مرکزی در زمینه بهره گیری از ابزارهای دیجیتال در راستای توسعه روابط تجاری دو جانبه - ایجاد پلتفرم های B۲B در راستای آشنایی و تعامل تجار ایران ی و تجار کشورهای آسیای مرکز ی - توسعه همکاری فیمابین استارت آپها و پارکهای فناوری - ضرورت آگاه سازی صادرکنندگان از ظرفیت پلتفرمهای تجاری سازی کشورهای آسیای مرکزی در راستای تسهیل تجارت با کشورهای مذکور- استفاده تجار از ابزارهای نوین تجارت از جمله تبلیغات دیجیتال از مهمترین اقدامات در راستای توسعه صادرات به کشورهای این حوزه با تمرکز بر ابزارهای دیجیتال می باشند.

کلیدواژه ها

کشورهای آسیای مرکزی "، "ابزارهای دیجیتال"، "پلتفرم تجاری "، "توسعه روابط تجاری "، "SWOT"

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.