اندازه گیری و طراحی روشنایی عمومی در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
  • کد COI اختصاصی: NCOHS07_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نیک پی

استادیار بهداشت حرفه ای، گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی قزوین

حامد ندری

کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی قزوین

فرشاد ندری

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای، گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی کر

مهران قلعه نویی

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای، گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی قز

چکیده

زمینه و هدف: مقدمه با توجه به اینکه روشنایی مناسب در سالنهای مطالعه و خوابگاه های دانشجویی نقش مهمی در تمرکز، انگیزه و دقت دانشجویان ایفا می کند، این مطالعه به منظور اندازه گیری و طراحی روشنایی عمومی خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین صورت گرفت. مواد و روش ها: مطالعه حاضر بررسی توصیفی- مقطعی است که در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین (7 خوابگاه) صورت گرفت. که جمعا در 81 اتاق خواب (بصورت تصادفی) و همچنین تمامی سالنهای مطالعه (7عدد) اندازه گیری صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که 81 74 % از اتاقهای خواب دارای شدت روشنایی کمتر از حد کمینه کشوری (150 لوکس) و 100% سالنهای مطالعه دارای شدت روشنایی کمتر از حد کمینه کشوری (300 لوکس) بودند. بر طبق نتایج اتاق های خواب خوابگاه شماره 7 دارای کمترین میزان شدت روشنایی (131.2 لوکس) و خوابگاه شماره 2 دارای سالن مطالعه ای با کمترین میزان شدت روشنایی (125.5 لوکس) هستند. نتیجه گیری: روشنایی نامناسب در خوابگاه های مذکور عمدتا به علت کمبود و چیدمان نامناسب لامپ ها بود، که امروزه بااستفاده از نرم افزارهای طراحی روشنایی این نقصیه بر طرف می شود بنابراین در ادامه با استفاده از نرم افزار DIALUX، تعداد و چیدمان لامپ ها در سالنهای مطالعه و اتاق های خواب برای روشنایی مناسب طراحی و ارائه گردید.

کلیدواژه ها

شدت روشنایی، نرم افزار DIALUX، سالن مطالعه، ایستگاه اندازه گیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.