بررسی تاثیر فلز پرکننده بر مقاومت به خوردگی فلز جوش در اتصالات فولاد میکرو آلیاژ API۵L X۹۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF07_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاسم سواری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد

رضا دهملایی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد

محمدرضا توکلی شوشتری

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد

چکیده

در این پژوهش مقاومت به خوردگی فلز جوش در اتصالات فولاد میکرو آلیاژ API۵L X۹۰ بررسی گردید. جوشکاری با استفاده از فلزات GTAW توسط فرآیند ER۲۲۰۹ و فلز پرکننده زنگ نزن دو فازی ER۹۰S-B۳. ER۱۰۰S-GER۱۲۰S- پرکننده میکرو آلیاژی انجام شد. بررسی های ریز ساختاری با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM انجام گردید. مطالعات ریز ساختاری نشان داد که ریز ساختار فلز پایه شامل قربت و بینتیت دانه ای میباشد و فلز جوش فلزات پرکننده میکرو آلیاژی مختلف تماما شامل مقادیر مختلفی از فریت های سوزنی چند وجهی و جزایر مارتنزیت استنبت (MA) میباشند. فلز جوش فلز پرکننده زنگ نزن دو فازی شامل فریت و استنیت بوده که میزان آستنیت بیشتر از فریت میباشد. بیشترین میزان فریت سوزنی بین فلزات جوش میکرو آلیاژی در فلز جوش ER۱۲۰-G مشاهده گردید. نتایج آزمون خوردگی پلاریزاسیون نشان داد که فلز جوش ER۲۲۰۹ دارای کمترین میزان نرخ خوردگی می باشد.

کلیدواژه ها

API۵L X۹۰. فلز جوش ریز ساختار خوردگی پلاریزاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.