بررسی استحکام برشی و میکروساختار اتصال AZ۳۱ ایجاد شده به روش FSSW همراه با افزودن ذرات تقویت کننده و لایه واسط

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF07_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد عمرائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیر کبیر

امین عبداله زاده

استادیار مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

علی شمسی پور

استادیار مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدسجاد ربیعی زاده

دانشجوی دکتری مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در این پژوهش به بررسی تاثیر لایه میانی و ذرات تقویت کننده بر ریز ساختار ناحیه اغتشاش و خواص مکانیکی اتصالات ۳۱٫ ایجاد شده با فرایند FSSW پرداخته شد. لایه میانی از جنس روی و پودر Sic به عنوان تقویت کننده انتخاب شد. برای ایجاد اتصال از فرایند اصطکاکی اغتشاشی نقطه ای (FSSW) استفاده شد. به منظور بررسی تاثیر لایه میانی و ذرات تقویت کننده پارامترهای فرایند ثابت در نظر گرفته شد. نتایج بررسیهای ریز ساختاری نشان داد که ریز ساختار با افزودن لایه میانی و پودر تقویت کننده ریزدانه تر شد افزودن لایه میانی و پودر تقویت کننده به علت اثر فزاینده جلوگیری از رشد دانه و کاهش حرارت منتقل شده به ناحیه اغتشاش باعث ریزدانه تر شدن ناحیه اغتشاش گردید به طوری که ریزترین دانه ناحیه اغتشاش مربوط به نمونه حاوی پودر تقویت کننده و لایه میانی بود. بررسیهای خواص مکانیکی نشان داد که بیشتری استحکام برشی مربوط به نمونه حاوی لایه میانی و پودر تقویت کننده است که علت این امر ریزدانه شدن ناحیه اغتشاش و احتمال تشکیل ترکیبات بین فلزی در این ناحیه بود.

کلیدواژه ها

آلیاژ A۷۳۱ فرایند FSSW لایه میانی، ریز سختی سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.