ZrB۲-SiCn-ZrC-Cnfs تاثیر تخلخل باز بر خواص مکانیکی کامپوزیتهای

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF07_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا داودی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک واحد الیگودرز دانشگاه آزاد اسلامی الیگودرز ایران

محمد مرادشیخی

گروه مهندسی ساخت و تولید دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران ایران دانشیار

زهره بلک

دانشیارگروه مهندسی مواد واحد اهواز دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

شهروز یوسف زاده

گروه مهندسی مکانیک واحد الیگودرزه دانشگاه آزاد اسلامی الیگودرز ایران استادیار

چکیده

در این تحقیق اثر تخلخل باز بر چقرمگی شکست و سختی و نیز تاثیر نانوالیاف کربن (CNES) و ZrC بر خواص مکانیکی کامپوزیت های B۲-۲۵ vol SiC تولید شده توسط فرآیند اسپارک پلاسما زینترینگ مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور و نانو سرامیک کامپوزیتی با مقادیر مختلف CNF و ZrC به ترتیب (۱۰) ۱۵) و (۲۰) و (۱۰۵) و (۱۵) درصد حجمی در دماهای ۱۷۲۵ ۱۸۰۰ و ۱۸۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۴ ۷ ۱۰ دقیقه تفجوشی شدند روشهای آماری تاگوچی و رگرسیون به منظور تحلیل نتایج استفاده شد. در نهایت تصاویر پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی (FE-SEM) فازهای مختلف را در سطوح نمونه ها ارائه نمودند سختی و چقرمگی شکست به ترتیب با روش میکرو ویکرز و SENB اندازه گیری شد. با تحلیل واریانس موثرترین متغیر دمای تفجوشی به ترتیب با ۷۳% و ۸۵% بر سختی و چقرمگی شکست گزارش شد. بهترین سرامیک مبتنی بر ۵ با افزودن ۱۰ درصد حجمی CNF و ۱۵ درصد حجمی rc پس از تفجوشی پلاسمای جرقه ای در دمای ۱۸۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۷ دقیقه تحت فشار ۳۵ مگاپاسکال حاصل شد. نمونه بهینه تقریبا بدون تخلخل باز و دارای حداکثر چقرمگی شکست و سختی به ترتیب ۷٫۳ مگاپاسکال جذر نیم و ۱۴۳۰ میکرو ویکرز (۱۰۲) راکول (۱) حاصل شد. کاهش تخلخل باز منجر به افزایش سختی و چقرمگی شکست نانو سرامیک های کامپوزیتی شد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت SiC ۲ چقرمگی شکست سختی روش رگرسیون، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.