شبیه سازی اثر هندسه ساختار بر رفتار فشاری و جذب انرژی فوم آلومینیومی تولید شده به روش TMFS

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF07_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا فغانی

دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) استادیار گروه مواد دانشکده مهندسی مکانیک

محمدامین مظفروندی

کارشناس دانشکده مهندسی کنترل دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)

سیدمحمدمهدی موسوی

کارشناس دانشکده مهندسی کنترل دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)

کاظم غفاری

دکتری دانشکده مهندسی برق دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)

چکیده

فوم های آلومینیمی امروزه کاربردهای فراوانی در صنعت و حوزه های حمل و نقل دفاعی عمران دارند. از این میان روز به روز شیوه های ساخت و طراحی قومها متنوع تر شده و قومهایی با خواص مکانیکی بهتر و هزینه ساخت کمتر در اولویت بیشتری قرار دارند. یکی از پرکاربردترین فومهای آلومینیمی فوم های آلومینیومی A۳۵۶ هستند. پژوهش حاضر اثر ساختار داخلی و نحوه توزیع حفرات را بر رفتار فشاری قوم آلومینیم A۳۵۶ به کمک شبیه سازی عددی و روش المان محدود مورد مطالعه قرار داده است. بدین منظور ساختار قوم با توزیع متفاوتی از حفرات تحت آزمون فشار شبه استاتیک قرار گرفت. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان داد که ارتباط مستقیمی میان افزایش چگالی قوم و خواص مکانیکی آن وجود دارد به نحوی که با افزایش چگالی مدول الاستیک و تنش فشاری قوم افزایش می یابد. از طرف دیگر مدول الاستیک به شدت تابع افزایش فاصله عمودی در راستای محور اعمال نیرو حفرات قوم است در حالی که تنش فشاری تابعی از فاصله افقی عمود بر محور اعمال نیرو) حفرات است. در این پژوهش در سه طراحی گوناگون قوم با ساختار و جای گیری حضرات به شیوه ای خاص برای هر یک نمونه ها از جذب انرژی گوناگونی برخوردار بوده اند که در انتها بیشترین جذب انرژی به میزان ۱ ۰۷-۱.۲۸ بدست آمد که برای کاربردهای جذب انرژی قابل انتخاب می باشد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی عددی فوم آلومینیمی خواص مکانیکی جذب انرژی TMFS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.