طرح ریزی واکنش در شرایط اضطراری بر مبنای ارزیابی ریسک در یکی از صنایع شیمیای استان مرکزی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
- کد COI اختصاصی: NCOHS07_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1810
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،دانشکده محیط زیست تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،دانشکده محیط زیست تهران
چکیده
بررسی دقیق حوادث صنعتی چند دهه اخیر در کشورهای صنعتی پیشروی جهان نظیر حادثه فیلیکس بارو، بوپالپف چرنوبیل و Piper Alpha با خسارات سنگین جانی، مالی و زیست محیطی، ثابت می کند که قسمت اعظم آنها نه تنها قابل پیش بینی و پیشگیری بوده اند، بلکه حتی در صورت بروز با مدیریت مناسب، امکان کاهش آمار تلفات و میزان خسارات به حداقل ممکن وجود داشته است. تهیه طرح های واکنش اضطراری بر اساس اولویت تهدیدات، از روش های مدیریتی مدرن امروز است. در این مطالعه که با هدف تهیه طرح واکنش در شرایط اضطراری برای تهدیدات اصلی فرایندی یک مجتمع شیمیایی انجام یافته ، ابتدا خطرات فرایندی مجتمع با روش What if Analysis شناسایی شده و عواقب هر خطر و حفاظ های ایمنب موجود و پیشنهادات کنترلی مشخص گردیدند. سپس بر اساس ارزیابی و اولویت بندی ریسک صورت گرفته، کانون های اصلی خطر مجتمع شناسایی شده و با تعریف دقیق سناریوها، پیامدهای محتمل حوادث با نرم افزار PHAST مدلسازی شدند. در نهایت، تجزیه و تحلیل نتایج مدلسازی و بررسی مدارک فنی موجود، منجر به ارائه طرح واکنش اضطراری موثر برای هر یک از سناریوها گردید. این شیوه موجب میشود منابع به نحو موثر و کارآمدتری اختصاص یابند.کلیدواژه ها
واکنش اضطراری، What if Analysis، ارزیابی ریسک، مدلسازی پیامد، منابعمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.