بررسی میزان انتقال جرم اکسیژن در یک بیوراکتور همزندار به منظور تصفیه BTX از جریان هوا
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
- کد COI اختصاصی: NCOHS07_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2213
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت حرفه ای
دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت حرفه ای
دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت حرفه ای
دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت حرفه ای
چکیده
در این مطالعه یک بیوراکتور همزاندار در مقیاس آزمایشگاهی طراحی گردید و ویژگی های انتقال جرم اکسیژن در شرایط مختلفی از طرح های پره همزن بصورت تک پره ای و دو پره ای مورد مطالعه قرار گرفت. قطر مخزن همزندار 10 سانتیمتر و حجم کاری آن 1/77 لیتر در نظر گفته شد. در این مطالعه سه نوع پره به نام های پره توربینی (RT)، پره ملخی 4 پره (P4B) و پره ملخی 2 پره (P2B) بکارگرفته شد و آب دوبار تقطیر به عنوان فاز مایع بیوراکتور استفاده گردید. از آنجا که میزان انتقال جرم اکسیژن از فاز گازی به فاز مایع از مهمترین عواملی میباشد که کارایی فرآیندهای بیولوژیکی را تعیین می کند، با در نظر گرفتن سایر پارامترهای مستقل نظیر سرعت همزن، میزان هوادهی، نوع اسپاژر، تعداد پره ها، عملکرد نسبی بیوراکتور با بررسی ضریب انتقال جرم اکسیژن (KLa) به عنوان پارامتر کلیدی ارزیابی گردید. بر اساس داده های تجربی که در این تحقیق بدست آمد، میزان همبستگی ضریب انتقال جرم اکسیژن بصورت تابعی از شرایط عملیاتی در قالب روابط تجربی پیشنهاد شده اند. نتایج این تحقیق نشان داد پره نوع توربینی (RT) در حالت دو پره ای بهترین کارآیی را در انتقال جرم اکسیژن نشان دارند (23 تا 77% افزایش در KLa). این در حالی است که نوع اسپاژر اثر قابل توجهی در افزایش میزان انتقال جرم اکسیژن نشان نداده است. همچنین سرعت های بین 400 تا 800 دور در دقیقه (rpm) موثرترین محدوده سرعت همزن در رابطه با افزایش میزان ضریب انتقال جرم اکسیژن تعیین گردید.کلیدواژه ها
بیوراکتور همزندار، ضریب انتقال جرم اکسیژن، پره، تصفیه بیولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.