اثربخشی رویکرد درمانی پارادوکسی برعملکرد حافظه فعال و باورهای وسواسی در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE18_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی
عضو هیئت علمی گروه پزشکی اجتماعی، واحد قم دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف بررسی اثر بخشی رویکرد درمانی پارادوکسی بر عملکرد حافظه فعال و باورهای وسواسی افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی صورت گرفت. روش کار: طرح تحقیق حاضر، نیمه ازمایش به همراه گروه های ازمایش و گواه با طرح پیش ازمون و پس ازمون است. جامعه آماری شامل کلیه افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر قم در سال ۱۴۰۲ بودند که از بین آنان براساس روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۴۰ نفر انتخاب شدند و به صورت گمارش تصادفی در گروه های آزمایش ۲۰ نفر و گواه ۲۰ نفر جای دهی شدند و به آزمون حافظه فعال N-Back و پرسش نامه باورهای وسواسی OBQ-۸۷ پاسخ دادند. جلسات پارادوکس درمانی در طی ۶ جلسه ۶۰ دقیقه ای بر روی اعضای گروه ازمایش اجرا شد و هم چنین داده ها نیز توسط تحلیل کوواریانس و به وسیله نرم افزار SPSS۲۶ تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد، اثرات رویکرد درمانی پارادوکسی بر عملکرد حافظه فعال و باورهای وسواسی معنادار بده است و ضرایب مجذور اتا نیز نشان داد که ۲۶ درصد از واریانس عملکرد حافظه فعال و ۴۴ درصد از واریانس باورهای وسواسی در افراد دچار اختلال وسواس فکری عملی توسط متغیرهای گروه بندی (گروه های آزمایش و گواه تبیین می شود. نتیجه گیری: بنابراین، اجرای رویکرد درمانی پارادوکسی روشی موثری در جهت بهبود عملکرد حافظه فعال و کاهش باورهای وسواسی بیماران OCD است.کلیدواژه ها
رویکرد درمانی پارادوکسی، حافظه فعال، باورهای وسواسی، اختلال وسواس فکری - عملیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.