ارتباط بین سبک های رهبری مدیران پرستاری و کار تیمی پرستاران در بیمارستان های دانشگاهی شهرهای مشهد و زاهدان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-10-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد فعال صنعتی

School of Health

اسحق برفر

Health Promotion Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

ابوالفضل پاینده

Infectious Diseases and Tropical Medicine Research Center

محمد خمرنیا

Health Promotion Research Center

چکیده

مقدمه و هدف: سیاست گذاران می توانند با بررسی سبک های رهبری متناسب با سازمان های بهداشتی درمانی و تشکیل گروه های تیمی به بهبود عملکرد پرسنل و به تبع آن، بهبود کیفیت مراقبت های سلامت اقدام کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه ی بین سبک رهبری مدیران پرستاری و کار تیمی پرستاران  انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی بود که درباره ی ۰۰۵ پرستار شاغل در هشت بیمارستان دانشگاهی منتخب در شهرهای مشهد و زاهدان در سال ۲۰۴۱-۱۰۴۱ انجام شد. داده ها با استفاده از دو پرسش نامه ی سبک رهبری و کار تیمی از طریق مصاحبه گردآوری شد. از روش های آمار توصیفی همچون میانگین و انحراف معیار برای تعیین نمرات سبک رهبری و کار تیمی و از ضریب هم بستگی پیرسون و اسپیرمن برای بررسی ارتباط بین دو متغیر استفاده شد. یافته ها: سبک رهبری غالب از نظر شرکت کنندگان، رهبری تحول گرا (۶/۷۳ درصد) بود.  میانگین نمره ی کلی کار تیمی ۸۴/۰± ۶۶/۳ بود و ۸/۱۹ درصد از پرستاران به ‎کار تیمی نمره ی مطلوبی (سه و بیشتر) دادند. سبک رهبری تحول گرا و منفعل به ترتیب، بیشترین و کمترین رابطه ی مستقیم را با کار تیمی داشتند (۵۰/۰< P). همچنین، میانگین نمره ی کار تیمی در پرستاران با مدیران دارای سبک رهبری تحول گرا نسبت به دیگر سبک ها بیشتر بود (۵۰/۰< P). نتیجه گیری: مدیران و سرپرستاران اجرایی می توانند با انتخاب سبک رهبری تحول گرا و ارتقای دانش رهبری، تاثیر مثبتی بر کار تیمی و به تبع آن، شاخص های عملکردی واحد خود بگذارند. برای دستیابی به این مهم، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت، انتخاب سرپرستاران مراکز با هدف افزایش کار تیمی و طراحی مکانیسمی برای ارائه ی بازخوردهای پرسنل بیمارستان ها در مورد سبک رهبری مسئول مستقیم خود پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

Leadership style, Nursing managers, Teamwork, سبک رهبری, کار تیمی, مدیران پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.