مهندسی گلخانه از طراحی تا اجرا (فوندانسیون و خاک و پی ، سازه ونصب )و حفظ اپتیمم تولید گلخانه ای

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قاسم نژاد

کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی زراعت دانشگاه پیام نور استان البرز –* مدیر عامل شرکت دانش بنیان زیست فناور توس

چکیده

گلخانه Green house یک فرآیند زراعی مدیریت شده برای زراعت محصولات و تولیدی است که در شرایط عادیودر خاک ، سخت تر و با محصول کمتر وبا بیماری های بیشتر است . مدیریت مهندسی گلخانه که فرآیند بین رشته ای است ( مهندسی عمران برای سازه و خاک و پی و محاسبات ، مهندسی معماری برای انواع طراحی های گلخانه های مختلف و گاه خاص ، مهندسی مکانیک و برق برای تاسیسات گلخانه و مهندسی کشاورزی در گرایش های مختلف برای مدیریت زراعی و بررسی روند رشد و تولید محصولات است ) نیازمند الگوی درستی برای هدایت مهندسی و تولید است بیش از دو ده ه کل کشور با مشکل عمده در تولید گلخانه روبرو بود و هنوز هم هست . عدم ورود یا کاهش ورود مهندسان عمران و معماری در طراحی گلخانه و از سویی مشکل بخشی از مهندسان کشاورزی در طراحیومحاسبات سبب بروز مشکلات گسترده شد طوری که هم زارع آسیب دید هم دولت و هم نظام بانکی کشور . زیرا در این پروسه بانکها به موقع پول نمی دادند و همان پول دادن تدریجی را فوری سررسید می کردند. زارع که عموما محلی یا غیر بومی بودند تنها به همین وام دلبسته بودند لذا مدیریتی در اجرای کار نداشتند . دولت هم برای اشتغال آفرینی اقدام نموده بود که به تعداد بیکاران بدهکار افزوده شد . رعایت اصول گلخانه و گلخانه داری به عنوان یک علم و یک رشته بین رشته ای که علوم مختلفی را می تواند درگیر نموده و سبب اشتغال شود متاسفانه مغفول مانده و برعکس شعارهای داده شده در اصل بانک و زارع در آخر با هم درگیر می شوند لذا ضرورت اطلاعات پایه ای در مورد گلخانه و سیستم های آن برای نویسنده امری ضروری بنظر رسید بخصوص اینکه به مدت حدود ۱۷ سال در کل فرآیند تولید گلخانه از فوندانسیون تا ساخت و نصب سازه و روشهای مختلف و انواع مختلف گلخانه های تولیدیبودم . آنچه در این سالها با علم و تجربه به دست آمد خلاصه می شود به سه چیز -۱) نگهداری اپتیمم رشد -۲ نگهداری اپتیمم تولید -۳- حفظ گلخانه از بیماری های قارچی و باکتریایی و قارچی و انتخاب بذر های الیت ) . این مقاله بیشتر در مورد نحوه ساخت انواع گلخانه و شرایط و محاسبات است که حاصل تجرییات تقریبا بیست ساله من است . و امیدوارم که در نظر کریمان قبول افتد . یا حق .

کلیدواژه ها

گلخانه ، مهندسی خاک و پی ، سازه ، مصالح ، نصب ، راه اندازی ، بهره برداری حداکثری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.