تولید مصالح ساختمانی بیونیک و بیوتکنیک از پسماند زراعی و روستایی و شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قاسم نژاد

کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی زراعت ، دانشگاه پیام نور استان البرز واحد کرج –* مدیر عامل شرکت دانش بنیان زیست فناور توس

چکیده

آلاینده ها در سراسر گیتی مشکل آفرین هستند و موفق ترین کشورها ، کشورهایی هستند که بتوانند بحران زباله را به فرصت تولید تبدیل نمایند . در این راستا پسماندهای سبز به روش بیوسنتز مکانیکی و علمی ، توان بازیافت خود را به ماده اولیه موثر و بازیافتی در جامعه پیدا می کنند . و مواد شیمیایی و محصولات فرعی پتروشیمی ها ، می توانند به ماده اولیه برگشته و دوباره محصولات جدیدی را در صنعت بوجود بیاورند . علم بیوتکنیک (Biotecnics) به عنوان یک رویکرد نوآورانه در حوزه مهندسی و طراحی،اصطلاحا از ترکیب دو کلمه بیولوژی (Biology) و (Tecnology)به وجود آمده است.این رویکرد به تداخل بین اصول بیولوژیکی و فناوریهای پیشرفته میپردازد تا محصولات و سیستمهایی را ایجاد کند که الهام گرفته از ساختارها و فرآیندهای زنده در طبیعت هستند.در واقع، هدف اصلی بیوتکنیک، تقلید و بهینهسازی ساختارها و اصولی است که در دنیای زنده وجود دارند؛بهنحوی که این ساختارها به طور موثر در محصولات و فناوریهای جدید و نوآورانه ادغام شوند ؛بهنحوی که این ساختارها به طور موثر در محصولات و فناوریهای جدید و نوآورانه ادغام شوند. از سویی پسماند و زباله به عنوان یک بحران در سراسر گیتی مشکلات گسترده ای را بوجود آورده و موجب آلایندگی خاک و آب و هوا شده است . فنآوری تولید و بازیافت مهندسی مواد خام زباله ، در عرصه تولید و بازیافت می تواند محیط زیست را از صدمات آلاینده ها خلاصی داده و موجب گسترش تولید و کشاورزی پایدار شود . یکی از ارکانی که موجب می شود تا محیط زیست و پسماند به زباله و پسماند ادغام شوند و اتصالات محکمی را بوجود بیاورند حفظ زیست بوم زراعی و اکوسیستم طبیعی است . برای نیل به این هدف باید فاکتورهای مهندسی پیشرفته و خلاقانه را برای بازیافت بکار برد . اولین تولید راحت از پسماند سبز همانا تولید کمپوست و خاک زراعی و هوموس است . در مرحله بعد می توان به فنآوری استخراج خلاقانه سلولز از پسماند سبز دست یافت که هم در تولید مصالح ساختمانی و هم در تولید خمیر کاغذ مناسب است . تولید مصالح ساختمانی از پسماند های زیستی اعم از پسماند شهری و روستایی و زراعی و بهداشتی و بیمارستانی و اداری و سازمانی ، می تواند یک راهبرد خوبی برای بازیافت مهندسی زباله در بخش هایی نظیر ضایعات پلاستیکی و ضایعات مربوط به صنایع پتروشیمی و صنایع مربوط به نفت و مشتقات نفتی برای مصارف صنعت ساختمان و هنر مهندسی عمران و معماری در گرایش های مختلف شود که اولین هدیه این کار ، حفظ اکولوژی زیستی و اکولوژی منابع طبیعی و زراعی منطقه است . لذا اولین فرآیند هر نوع مهندسی بازفت ، هدیه ای به بخش مهندسی کشاورزی کشور است . والبته هدیه به زیست جامعه بشری . برای نیل به هدف والای زیست محیطی و جلوگیری از گرمایش بیش از حد زمین وتخریب لایه ازن و مشکلات گسترده ای که اکنون به وجود آمده و کشورهای صنعتی حاضر به کم کردن گازهایگلخانه ای نیستند ، و در حال استثمار از ملت خود و ملتهای دنیایند .اقدامات مناسبی نظیر بازیافت زباله و مهندسیمعکوس تبدیل دوباره مواد و جلوگیری از آلاینده های آب و خاک و هوا یک رسالت ملی و یک هدف مقدس بینالمللی است که همه کشورها باید آستین همت بالا بزنند . این مقاله تلاش دارد تا ضمن معرفی روشهای مختلفبازیافتی ، مباحث خلاقانه اجرایی و مبتکرانه نوین علمی را ارایه نماید که در آزمایشگاه های تخصصی بیوتکنولوژی بهآن دست یافتیم . امیدوارم که قدمی کوچک در این راه بزرگ باشد

کلیدواژه ها

مصالح ساختمانی ، بیونیک ، بیوتکنیک، سلولزی، پسماند زراعی ، پسماند شهری و روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.