بازآفرینی در مد و تاثیر آن در ارتقای فرهنگ پوشش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراالسادات موسوی

کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک نوشهر، مازندران، ایران

ریحانه فتاحیان

دکتری شیمی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران- استادیار گروه هنر، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک نوشهر، مازندران، ایران

چکیده

مد به مثابه ی جزئی از فرهنگ مادی، منعکس کنندهی طیف وسیعی از ارزشهای یک جامعه میباشد؛ مد در قالب پوشاک و لباس، که جلوهی بصری بسیار بالایی دارند، هویت، باورها و منیتهای منحصر به فرد هر یک از اشخاص را بازتاب میدهد. از این رو، هر فرد به پشتوانهی باورها و ارزشهای زیست محیطی، اقتصادی و فرهنگی، در پی ایجاد یک پوشش خلاقانه همگون با شخصیت خود بر میآید؛ که در این میان، روحیه نوجویی و گریز از روندهای تکراری و یکنواخت نیز مزید بر علت میشوند و موجب ایجاد پوشاکی خلاق در سبکی شخصی می شود. این فرایند که شامل تغییر شکل لباسها، افزودن جزئیات جدید و استفاده از قطعات قدیمی برای ساخت لباسهای جدید میباشد، بازآفرینی در مد نام دارد. بازآفرینی میتواند در سطح انبوه و یا سطح خانگی نیز انجام شود، به عنوان مثال با استفاده از خانه دوزی و تغییر شکل لباسهای قدیمی. بازآفرینی در مد یک روش خلاقانه و نوآورانه است که به طراحان مد امکان میدهد تا به طراحیهای جدید و منحصر به فرد دست یابند و در عین حال به حفظ محیط زیست کمک کنند . هدف این پژوهش معرفی بازآفرینی در مد و تولید مجدد به عنوان راهکاری برای ارتقای فرهنگ پوشش است. با توجه به اندک بودن منابع موجود در این زمینه، جمع آوری طلاعات پژوهش حاضر با مرور اسناد اینترنتی، نشریات، مقالات و مطالعات کتابخانه ای مرتبط انجام شده است. در پایان این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که بازآفرینی پوشاک علاوه بر جنبه مثبت زیست محیطی، ارزش اقتصادی بالایی نیز دارد و به صنعت مد امکان می دهد تا در چرخه اقتصاد پایدارتر شرکت کند.

کلیدواژه ها

بازآفرینی مد، مد پایدار، لباس تغییرپذیر، فرهنگ پوشش، مد سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.