تحولات تاریخی پس از جنگ جهانی دوم و تاثیر آن بر ایجاد سبک معماری متابولیسم در آثار معماران دوره معاصر ژاپن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_429
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین محمدی

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه معماری و شهرسازی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

مهدی صادقیان

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه معماری و شهرسازی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

مهران کاراحمدی

استادیار و عضو هیات علمی، گروه معماری و شهرسازی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

چکیده

سرزمین ژاپن در طول تاریخ و در پی اتفاقات پیش آمده ردپای حضور ادیان و آئین های متفاوتی بوده است. متناسب با این سابقه ی کهن. ژاپن دارای پیشینه ای غنی از معماری آیینی-سنتی بوده و مفاهیم و فضاهای متفاوتی در طول زمان متناسب با این آئین ها و سنت ها شکل گرفته است؛ به گونه ای که معماری سنتی-آئینی ژاپن دارای اصول تعریف شده ای در طراحی فضای معماری است. چگونگی تاثیرات تحولات در این کشور که بعد جنگ جهانی به وجود آمده و موجب استخراج آموزه هایی برای سایر فرهنگ ها و سرزمین ها شده همواره به عنوان یکی از دغدغه ها در معماری معاصر مطرح بوده است. در این مقاله، مفهوم سبک معماری متابولیسم، چگونگی خلق آن و توسعه ی معماری ژاپن به عنوان میراث مدرنیته مورد بررسی قرار می گیرد. دوره ی زمانی مورد مطالعه در این پژوهش. معماری ژاپنی پس از جهانی دوم و در سه دهه ی ۱۹۷۰، ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ و قرن ۲۱ می باشد تا از این طریق روند پیشرفت آن در طول این دهه های متوالی درک شده و سهم معماران برجسته در این پیشرفت مشخص گشته و جایگاه معماری ژاپن در قرن ۲۱ معرفی گردد. هدف از این پژوهش، شناخت مفهوم و مولفه های سبک معماری متابولیسم. تحولات معماری معاصر ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم و تاثیر آن بر معماری معاصر ژاپن در خلق متابولیسم و بررسی آثار معماران معاصر شاخص این سبک بوده است. روش تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی-تحلیلی از نوع کیفی و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای از طریق استناد به کتاب ها، مقالات و پژوهش های پیشین و همچنین گردآوری مشخصات و تحلیل آثار اجرا شده در نیم قرن اخیر می باشد. نتایج حاصل از بررسی تحولات در کشور ژاپن نشان دهنده ی شکل گیری نهضت های مهمی همچون گروه متابولیسم، نمایشگاه اکسیو (EXPO)، گروه X و شکل گیری ساختمان های مهم در دهه ی ۸۰ میلادی که در نهایت در قرن ۲۱ توانسته اند ژاین را به کشوری که نشان دهنده ی کالبدی از مفاهیم پیشین معماری زاین است تبدیل کنند که نقش معماران برجسته در این تحولات امری جدایی ناپذیر است.

کلیدواژه ها

تحولات معماری، معماری معاصر ژاپن، معماری متابولیسم، جنگ جهانی دوم، کنزو تانگه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.