مداخله در بافت های شهری، طراحی سراهای محله با رویکرد بررسی مولفه های پایداری اجتماعی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE08_426
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 74
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، کارشناس شهری شهرداری شیراز
چکیده
امروزه یکی از معیارهای حائز اهمیت برای طراحان، بالا بردن سطح تعاملات اجتماعی در مقیاس محله است. سرای محله به عنوان بخشی از محله نقش موثری در افزایش روابط اجتماعی مردم محله داشته و فرصت ایجاد روابط دوستانه و تعامل بین افراد را برای ساکنان محله فراهم می کند. در طراحی این امکان موجود است که بتوان یک نیاز اجباری را به تعاملات اهالی محله پیشرفت داده و با اجتماع و فرهنگ پیوند عمیقی ایجاد کرد. مقاله حاضر در راستای رسیدن به راهکارهای طراحی برای محله است. در بین محققان اتفاق نظر وجود دارد که لازمه تبدیل محله های تاریخی شهری به مکان هایی برای زندگی جمعی، توجه به جنبه هیا پایداری اجتماعی در این محله ها است. در واقع، مهمترین وجه تاثیرگذار بر حفاظت محله هیا تاریخی در روند توسعه پایدار شهری، به مولفه اجتماعی آن باز می گردد. با توجه به نقش و جایگاه مهم و بی بدیل شاخص سرمایه اجتماعی در میان دیگر شاخص های بررسی شده، به نظر می رسد نظام مدیریت و برنامه ریزی شهری باید به سمت و سویی حرکت کنند که بتوانند با برنامه ریزی های کالبدی و طراحی فضاهای شهری، زمینه را برای ایجاد و بهبود سرمایه اجتماعی شهروندان فراهم سازند.کلیدواژه ها
مداخله، بافت شهری، سرای محله، پایداری اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.