بررسی تاثیر استفاده از مواد افزودنی در بهبود مقاومت تک محوری خاک های اسیدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 24
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده راشد

استاد دانشگاه صنعتی سجاد، مهندسی عمران، مشهد، ایران

محبوبه دلدار

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی سجاد، مشهد، ایران

چکیده

باران های اسیدی به عنوان یکی از مهم ترین آثار و نتایج آلودگی هوا و همچنین به عنوان یکی از بدترین انواع آلودگی در خاک به شمار می رود. ورود آلاینده های فلزی و ترکیبات اسیدساز از قبیل ترکیبات گوگرددار نیتروژن دار و یا نتیجه واکنش های آنها در اتمسفر به باران یا هر فرم دیگر بارندگی موجب افزایش اسیدیته بارندگی ها. تشکیل باران های اسیدی و تغییر در کیفیت بارش های جوی خواهد شد. قطرات باران در هنگام برخورد به سطح خاک، ذرات خاک را جابجا و ساختمان خاک را تخربب می کنند. بنابراین بهسازی و اصلاح رفتار خاک های اسیدی با بهره گیری از مواد افزودنی ضروری به نظر می رسد. لذا در پژوهش حاضر تااثیر استفاده از مواد افزودنی در بهبود رفتار خاک های اسیدی بررسی شده است. به همین منظور ابتدا در یک نمونه خاک ماسه ای، با افزودن ترکیبات اسیدی، خاک مسئله دار حاصل شده است. پس از این مرحله با افزودن درصدهای مختلف از چند ماده ی افزودنی با انجام آزمایش تک محوری ظرفیت باربری نمونه خاک مورد مطالعه، محاسبه شده است. بر اساس نتایج به دست آمده مشاهده می شود افزایش ۱۲.۵ درصدی خاکستر پوسته ی برنج، تا %۵۲.۹ موجب افزایش مقاومت فشاری تک محوری نمونه خاک مورد مطالعه شده است. در حالی که افزودن ۷.۵ درصدی سیمان. مقدار مقاومت فشاری نمونه خاک ماسه ای مورد مطالعه را حداکثر ۴۹.۲ درصد افزایش داده است. این روند افزایشی در خصوص پیارامتر مقاومت فشاری تک محوری، به ازای افزودن ۱۲.۵% خاکستر بادی، ۴۴.۶ درصد و به ازای افزودن ۷.۵% آهک، ۳۸.۵% حاصل شده است.

کلیدواژه ها

خاک اسیدی، مواد افزودنی، ظرفیت باربری خاک، آزمایش تک محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.