بررسی آزمایشگاهی نسبت باربری کالیفرنیا در خاک درشت دانه شنی مخلوط شده با سبکدانه اسکوریا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_337
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بابائی

دانشجوی دکتری ژئوتکنیک، گروه مهندسی عمران، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

امید توسلی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سجاد میرصالحی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

در این مقاله به بررسی اثر استفاده از سنگدانه های سبک اسکوریا بر روی نسبت باربری کالیفرنیا و همچنین حداکثر دانسیته خشک و درصد رطوبت بهینه در خاک درشت دانه شنی برداخته شد. دو نوع از مصالح گوناگون در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است که عبارتند از: خاک درشت دانه شن سیلیسی و اسکوریا. سنگدانه اسکوریا با سه درصد مختلف ۸، ۱۲ و ۱۶ درصد با خاک شنی مخلوط شده و تحت آزمایش های تراکم و سی بی ار قرار می گیرد. پس از انجام آزمایش دانه بندی بر روی نمونه خاک اولیه و تعیین نحوه توزیع دانه ها، اختلاط اسکوریا به خاک اولیه اضافه گردید. اختلاط صورت گرفته دقیقا منطبق با نمودار دانه بندی اولیه انجام پذیرفت به طوری که جایگزینی مصالح اسکوریا با درشت دانه به صورت کاملا یکنواخت با فرض عدم تغییر در منحنی دانه بندی صورت پذیرفت به گونه ای که در وزن نمونه خاک تغییری ایجاد نگردید. نتایج نشان داد که با جایگزینی ۸%، ۱۲% و ۱۶% اسکوربا به خاک GW، نسبت باربری کالیفرنیا و حداکثر دانسیته خشک کاهش می یابد. بیش ترین میزان کاهش نسبت باربری کالیفرنیا مربوط به اختلاط خاک GW با ۱۶ درصد اسکوریا می باشد که موجب کاهش ۲۳/۶۵ درصدی آن نسبت به حالت بدون افزودن سبک دانه اسکوریا می شود.

کلیدواژه ها

اسکوریا، خاک درشت دانه، نسبت باربری کالیفرنیا، ح داکثر دانسیته خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.