حسابداری محیط زیست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمدمرادی

دانشجو مقطع ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی پرند

علی عزیزی

دانشجو مقطع ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی پرند

سجاد غیاثوند

دانشجو مقطع ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی پرند

چکیده

با توجه به رشد و توسعه کارخانه ها و هم چنین آلاینده های مرتبط با آن ها،حسابداری محیط زیست سال های اخیر توجه بسیاری از محققان رشته حسابداری و حامیان محیط زیست را به خود جلب کرده است . اگر چه در مطالعات پیشین راهکارهایی برای جبران خسارت های محیط زیستی به خوبی بررسی و به کار گرفته شده است ،اما با این وجود هنوز تغییرات مکانی ، جغرافیایی و زمانی مورد بحث قرار نگرفته است و روش های موجود که به دنبال کاهش خسارات انسانی و غیر انسانی ناشی از آلودگی محیط زیست است جواب گو نیاز جامعه امروز نیست. این مطالعات و مدل های مدیریت بهینه هزینه های زیست محیطی باعث اجرای بهتر سیستم مدیریت محیط زیست شده و مزایای مهمی برای جامعه و موفقیت واحد تجاری دارد. این مطالعه نشان می دهد که همگام با رشد اقتصادی ، فشار بر سیستم های طبیعی و منابع کره زمین شدت می گیرد و متاسفانه اقتصاد به رشد خود ادامه می دهد اما محیط زیست که اقتصاد به آن وابسته است رشد نمی کند. شناخت هزینه های محیط زیست مرتبط با تولیدات یک شرکت یا سازمان ، برای تصمیم گیری درست مدیریت بسیار اهمیت دارد. این مطالعات و مدل ها به بررسی و به منظور دستیابی به راهکار های جبرانی و اطلاعات دقیق در عرصه سیاست های زیست محیطی برای اقدامات جبرانی آتی است.نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد امروزه حسابداری محیط زیست به سرعت درحال توسعه و پیشرفت است و حسابداری محیط زیست اطلاعاتی را فراهم می کند که درامر ارزیابی، تصمیم گیری وگزارش گری به مدیران کمک می کند.

کلیدواژه ها

حسابداری ، محیط زیست ، حسابداری محیط زیست ، حسابداری سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.