بازخوانی و تحلیل آرایه های تزئینی آرامگاه میرقوام الدین مرعشی در آمل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE08_227
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت اله آملی
چکیده
ازخاستگاه های مهم تشیع در طبرستان می توان به آمل اشاره نمود. تاثیرات تشیع در ساخت ابنیه به ویژه آرامگاه امامزادگان در شهر آمل و نواحی اطراف تجلی می یابد.انواع تزیینات شامل : گچبری، کاشیکاری، ضریح چوبی مرقد و انواع کتیبه نگاری حاکی از اهمیت این آرایه ها در تشیع در این ناحیه دارد. آرامگاه میرقوام الدین مرعشی با تزئینات و کاشیکاری بی مانند به دلیل عدم توجه در نگهداری و به دلیل قرارگیری در قلیم مرطوب و بارانی صدمات جبرا ن ناپذیری دیده است. با مطالعه وبررسی دقیق تزئینات این بقعه می توان به افق هایی تازه در هنر تشیع دست بافت. این پژوهش به منظور وهدف ایجاد حساسیت وتوجه به حفظ ونگهداری ,مطالعات دقیق تر و پیشگیری از بازسازی و مرمت بی دقت(متاسفانه مرمت وبازسازی بی دقت شکل بعضی ازئزنئینات و ابنیه تاریخی را تغییر داده است) و نیز جلوگیری از تخریب و آسیبرسانی بیشتر به این کتیبه ها صورت گرفته است . مهمترین پرسش مطرح شده؛ دیدگاه تشیع و سنت های معماری، مصالح بومی و ویژگی های اقلیمی در تزیینات آرامگاه میرقوام الدین مرعشی چه نقشی داشته است در این پژوهش هنر شیعی در مازندران و آمل که خاستگاه رسمی آئین تشیع بوده است مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
آرایه های تزئینی، آرامگاه، تشیع، میرقوام الدین مرعشی، آملمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.