تببین شاخصه های ارتقا و تعاملات اجتماعی در طراحی مجتمع های مسکونی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری ، واحد کرج ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج ، ایران

مینو لفافچی

استادیار گروه معماری ، واحد کرج ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج ، ایران

چکیده

مجتمع مسکونی به عنوان پیچیده ترین و اساسی ترین عملکرد، در عرصه معماری قرن بیستم به حساب آمده و می توانند تاثیرات بسیار زیادی بر تعاملات اجتماعی و روابط اجتماعی ساکنین داشته باشند، امروزه انسانها به دلیل مختلف ملزم به زندگی به صورت جمعی و در مجموعه های چندین خانواری هستندکه نه تنها از مزایای زندگی جمعی برخوردار نیستند بلکه این امر را عاملی برای مزاحمت و خدشه دار شدن حس خلوت، حریم خصوصی وزندگی فردی خود می دانند. این موضوع باعث بروز مشکلات و نابسامانی هایی در زندگی ساکنین شده و در نتیجه روز به روز انسانها را از هم دورتر و تنهاتر می سازد. حریم و عرصه های انسانی و فضایی در مسکن امروزی از بین رفته است حتی خانواده ها از مسایل مختلف دیگری مثل محل بازی بچه ها، حریم محله، سایه اندا زی و اشرافیت بصری و... اظهار نارضایتی می کنند. در این میان بایستی بتوان تعادلی میان خلوت و تعامل اجتماعی انسانها ایجاد کرد که این امر به وسیله مفاهیم کالبدی و همچنین مفاهیم فرهنگی اجتماعی که زمینه های روانی را ایجاد می کنند، میسر است. با توجه به اینکه درفرهنگ ایرانیان از دیرباز همسایگی و هم محله ای بودن رابطه ای بسیار صمیمی تلقی می شده و همسایگان خانواده ای بزرگ را تشکیل می دادند، پس اگر امروز در شهرهای ایرا ن همسایه ها با هم بیگانه شده اند و فضای محله های مسکونی سرد و خشک است، به این دلیل است که در طرا حی مجموعه ها و محله های مسکونی، صمیمیت و زندگی اجتماعی جایگاهی ندارد. در این راستا این مقاله در این راستا این مقاله درصدد احیا ء عوامل موثر در تعاملات اجتماعی در محیط های مسکونی می باشد. با روش تحقیق مبتنی بر مطالعات میدانی-کتابخانه ای به طرا حی مجتمع مسکونی با رویکرد افزایش تعاملات اجتماعی خواهد پرداخت.

کلیدواژه ها

سکونت، مجتمع مسکونی، فضای باز، تعاملات اجتماعی، امنیت، قلمرو، دید و منظر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.