چگونگی جذب گردشگر با تاکید بر معماری بومی مازندران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثمره کوچکی لموکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه معماری، واحد ساری، دانشگاه ازاد اسلامی، ساری، ایران

راحله رستمی

استادیار گروه معماری، واحد ساری، دانشگاه ازاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

کشور ایران دارای ظرفیت ها و جاذبه های فراوانی است که هر کدام می تواند گردشگران بسیاری را جذب کند. ایجاد و گسترش گردشگری یکی از صنایع مهم و اساسی در بخش اقتصاد و فرهنگ یک جامعه است. امروزه با توجه به رشد جمعیت و افزایش قیمت زمین در چندسال اخیر، ذهن بسیاری از برنامه ریزان، مجریان و سرمایه گذاران مشغول این است که چگونه می توانند صنعت گردشگری را بهبود بخشند . با توجه به پدیدار شدن معماری مدرن و از بین رفتن هویت بومی هر منطقه، باید با به کارگیری الگوهای هویت ساز گذشته در معماری مدرن، کاری کرد تا با یکدیگر تلفیق شوند. در این تحقیق، از روش مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شدهاست و هدف این مقاله شناسایی رابطه بین جاذبه های گردشگری، معماری بومی و شناخت راه های توسعه گردشگری در منطقه مازندران میباشد. یافته های این مقاله نشان می دهند که مازندران قابلیتهای معماری بومی را دارد و در زمینه مذهبی، تفریحی و تاریخی دارای فضاهای مختلفی است. مناطق سرسبز و سواحل زیبای دریای خزر باعث انطباق ساخت و ساز شده است. همچنین مصالح ساختمانی مورد استفاده در منطقه مازندران چوب است که برگرفته از محیط طبیعی مازندران بوده و این عامل در جذب گردشگر نیز تاثیر بسزایی دارد.

کلیدواژه ها

گردشگر، جذب، معماری بومی، مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.