مطالعه الگو های طرا حی، شناخت مصالح و معماری آتشکده های استان ایلام در دوره امپراطوری ساسانی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE08_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 157
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
دانشجوی دکتر ی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
چکیده
بلندای گردنه رفیع قلاجه، آغاز سرزمینی است که نام و اعتبار خود را از کهن ترین تمدن های ایران زمین برگرفته است. ایلام خاستگاه مردمانی است که ورق ورق تاریخ دیرپای ایران را تجربه کرده اند. آثار تاریخی مربوط به دوره ساسانی ان در استان ایلام به وفور یافت میشود که شامل کاخها، قلعه ها، پل ها، آتشکده ها و... میباشد. این مهم نشان از اهمیت و قدمت تاریخی این سرزمین دارد که به واسطه ی موقعیت اکولوژیکی و همچنین توپوگرافی طبیعی منطقه بیش از پیش مورد توجه سلسله ها و حکومت های وقت قرار گرفته است. معماری ساسانی اشاره به سبکی از معماری دارد که مادر معماری ایرانی خوانده میشود که به اوج پیشرفت خود رسیده بود. آتشکده های دوره ساسانی بناهای مهمی هستند که از نظر معماری بر اساس اصول خاصی ساخته می شدند. آتشکده ها بناهای چهارگوشی بودند که آتش مقدس در زیر آنها قرار داشت و جایگاه اجرای مراسم مذهبی بود هاند. در ساخت آتشکده ها به طور معمول گوشه ساز ی بکار میرفته و برروی گوشه ها قوس هایی قرار داشت که ا ین مجموعه را یک گنبد پوشانده است. در این مقاله سعی شده به معرفی الگوهای طراحی، شناخت مصالح و معماری آتشکده های دوره امپراطوری ساسانی در استان ایلام پرداخته شود. آثار مورد مطالعه این پژوهش شامل: ۱ -آتشکده چهارطاقی دره شهر ۲ -آتشکده سیاهگل ایوان ۳ -آتشکده قینفر ملکشاهی ۴ -آتشکده موشکان سرابله می باشد.کلیدواژه ها
آتشکده، معماری، شناخت مصالح، دوره ساسانی، ایلاممقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.