تحلیل مفهوم مراقبت تیمی در بخش مراقبت ویژه، با رویکرد واکر و اوانت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 11، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_NPWJM-11-40_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیرا صدیقی نژاد

حسین محمودی

چکیده

مقدمه:      مراقبت تیمی به عنوان راهی برای افزایش کیفیت ارائه مراقبت های بهداشتی و حفظ ایمنی موردتوجه قرارگرفته است. بااین حال به نظر می رسد ویژگی های این مفهوم و نحوه ب کارگیری آن نیاز به تحلیل بیشتر و دقیق تر برای شفاف شدن و تمایز مفاهیم مشابه جهت سنتز تئوری شود؛ بنابراین هدف این تحلیل مفهوم، شفاف سازی مفهوم مراقبت تیمی در بخش مراقبت ویژه، در عمل بالینی است. روش ها:      این تحلیل با استفاده از استراتژی واکر و اوانت انجام شد. این رویکرد، یکی از روش های مفهوم پردازی و تکامل مفهوم است که نهایتا به توسعه تئوری می انجامد. جستجوهای مطالعات در بانک های اطلاعاتی Web of Sciences، Scopus، Iran Medex، Magiran، SID بعلاوه ناشرانی از قبیل PubMed و موتورهای جستجوی Google Scholar, Semantic Scholar  بین سال های ۱۹۸۷ تا نوامبر ۲۰۲۱ به زبان فارسی و انگلیسی انجام شد. یافته ها:        تجزیه و تحلیل مطالعات مرتبط نشان می دهد که مفهوم مراقبت تیمی یک فرآیند پویا بین متخصص مراقبت های بهداشتی که در تعاملی مبتنی بر مشارکت، شناخت و وابستگی متقابل، اعتماد، درک و احترام متقابل، هدف گذاری مشترک، به اشتراک گذاشتن اطلاعات، مسئولیت و قدرت در تصمیم گیری ها و حل مسئله در جهت دستیابی به بهترین  و موثرترین پیامد برای بیمار و خانواده باهم همکاری می کنند. نتیجه گیری:       این تحلیل مفهومی به درک بهتر ویژگی های مراقبت تیمی در بخش مراقبت ویژه کمک می کند و درک مشترکی برای ارتباطات در محیط های آموزشی، پژوهشی و بالینی فراهم می کند، همچنین توسعه تعریف نظری از مراقبت تیمی را ارتقا می دهد.

کلیدواژه ها

Keywords: Team care, Collaboration, Teamwork, Intensive care unit, Concept analysis, واژگان کلیدی: مراقبت تیمی, همکاری, کار تیمی, بخش مراقبت ویژه, تحلیل مفهوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.