تاثیر سولفات منیزیوم موضعی بر دیلاتاسیون، افاسمان و طول مدت زایمان در زنان نخست زا: یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 26، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-26-12_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت السادات حاجی سید جوادی

دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.

حمیده پاک نیت

دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.

آذین یزدانی

متخصص زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.

چکیده

مقدمه: با توجه به فرآیند دردناک زایمان و اضطراب و ترس از زایمان­ طبیعی، یافتن ماده مناسبی جهت پیشرفت افاسمان، دیلاتاسیون و کوتاه ­نمودن طول­ مدت زایمان در زنان ­باردار ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سولفات ­منیزیم موضعی بر پیشرفت افاسمان، دیلاتاسیون و طول مدت زایمان در زنان نخست­ زا انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده در سال ۱۴۰۱ بر روی ۹۸ زن نخست ­زا با بارداری ترم که جهت انجام زایمان به بیمارستان ­کوثر قزوین مراجعه کرده ­بودند، انجام شد. افراد به­ طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم­ شدند. پس از تشخیص فاز فعال، در گروه مداخله ۱۰ سی سی سولفات منیزیم ۵۰% و در گروه کنترل به همان میزان آب مقطر هنگام معاینه واژینال بر روی سرویکس ریخته شد؛ میزان افاسمان و دیلاتاسیون در ابتدای فاز فعال و سپس هر ۲ ساعت یک بار و همچنین سن مادر، سن بارداری، تعداد بارداری، BMI، نوع زایمان، طول مدت زایمان، نمره آپگار، وزن نوزاد، طول مدت انقباضات و فواصل انقباضات ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ­ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های دقیق فیشر، کای اسکوئر،  تی تست و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنادار در نظر گرفته ­شد. یافته ­ها: مدت و فواصل انقباضات در معاینه­ اول و دوم در گروه مداخله و کنترل اختلاف آماری معناداری نداشت (۰۵/۰< p). میانگین افاسمان در گروه مداخله در زمان شروع فاز فعال ۸۰/۳±۶۱/۵۵ درصد و ۲ ساعت بعد از آن ۱۹/۴±۲۱/۷۰ درصد بود که از نظر آماری معنادار بود (۰۲۱/۰=p). میانگین دیلاتاسیون در گروه مداخله در زمان شروع فاز فعال ۵۷/۰±۵۷/۴ و ۲ ساعت بعد از آن ۷۱/۰±۳۱/۷ سانتی متر بود که از نظر آماری معنادار بود (۰۴۳/۰=p). میانگین افاسمان و دیلاتاسیون در گروه کنترل در زمان شروع فاز فعال و ۲ ساعت بعد از آن در گروه کنترل از نظر آماری معنادار نبود (۰۵/۰< p). نتیجه­ گیری: سولفات­ منیزیم موضعی بر روند بهبود افاسمان و دیلاتاسیون طی زایمان موثر بوده و می تواند به تسریع زایمان کمک نماید.

کلیدواژه ها

افاسمان, دیلاتاسیون, زایمان نخست, منیزیم سولفات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.