گزارش یک مورد کارسینوم کیستیک آدنوئید در پستان یک خانم ۴۳ ساله

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 26، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-26-12_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین جعفریان

استاد گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

زهرا اخباری

دستیار تخصصی آسیب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

مقدمه: کارسینوم کیستیک آدنوئید (ACC) پستان، به زیرگروه شبه بازال از کارسینوم های پستان تعلق دارد. این گروه از تومورها تریپل نگاتیو بوده و برای هر سه بیومارکر گیرنده هورمونی استروژنی (ER) و پروژسترونی (PR) و همچنین گیرنده ۲ فاکتور رشد اپیدرمی انسانی (Her۲) منفی هستند، با این حال، نمای تریپل نگاتیو همراه با ویژگی شبه بازال و مثبت بودن برای بیان CD۱۱۷ یا CK۱۴ و CK۱۷، پاتوگنومونیک تشخیصی برای ACC محسوب می شود. برخلاف سایر انواع تومورهای تریپل نگاتیو پستان، ACC دارای پروگنوز بسیار عالی است.  معرفی بیمار: بیمار خانم ۴۳ ساله ای بود که با شکایت درد پستان سمت راست با انتشار به ناحیه زیربغل از ۳ ماه قبل از مراجعه، به مرکز درمانی بیمارستان امید شهر مشهد مراجعه نموده بود. در ماموگرافی، در پستان راست یک توده هیپواکو سالید با حدود نامنظم در ناحیه ساب آرئولار راست همراه با نیپل رتراکت شده گزارش شد. در سونوگرافی نیز وجود توده هیپواکو سفید با حدود نامنظم مورد تایید قرار گرفت. در ارزیابی هیستولوژیک، صفحاتی از سلول های بدخیم با آتیپی مشخص گزارش شد. نمونه تحت ارزیابی با ایمونوهیستوشیمی (IHC) قرار گرفت و ارزیابی از لحاظ بیان مارکرهای سه گانه ER، PR و Her۲ منفی، اما برای بیان مارکر CD۱۱۷ مثبت گزارش شد و بر همین اساس، تشخیص ACC برای بیمار تایید شد. در این مطالعه، یکی از موارد مبتلا به کارسینوم کیستیک آدنوئید و ویژگی های هیستوپاتولوژیکی آن گزارش می شود. نتیجه­ گیری: مشخصه تومورهای ACC، نمای تریپل نگاتیو همراه با ویژگی شبه بازال و مثبت بودن برای بیان CD۱۱۷ یا سیتوکراتین های ۱۴ و ۱۷ می باشد که توجه به همین الگو، برای تمایز بین ACC از سایر تومورهای با پروگنوز به مراتب بدتر بسیار ضروری است.

کلیدواژه ها

الگوی تریپل نگاتیو, پروگنوز, کارسینوم کیستیک آدنوئید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.