ارتباط بین هیجان طلبی و میزان رفتارهای خشونت آمیز تماشاگران آشوبگر در فوتبال حرفه ای ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SSTU06_409
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1580
نویسندگان
دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه ارومیه
کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه ارومیه
چکیده
فوتبال یکی از پرطرفدارترین، جذاب ترین و هیجان انگیزترین رشته های ورزشی محسوب می شود. مانند سایر پدیده های اجتماعی هم اثرپذیر وهم اثرگذار می باشد. مطالعه و بررسی خشونت در فوتبال به عنوان یکی از مهمترین اشکال انحراف در عرصه ورزش، همچنین کسب آگاهی نسبت به عوامل به وجود آورنده آن، و در نتیجه پیامدهای مربوطه اش امری ضروری است. هدف این تحقیق (بررسی ارتباط بین هیجان طلبی و میزان رفتارهای خشونت آمیز تماشاگر آشوبگر در فوتبال حرفه ای ایران می باشد. روش شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی و ازنظرهدف کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه پرسنل یگان ویژه نیروی انتظامی شاغل در لیگ برتر و جام حذفی و نمونه آماری شامل تعداد 100 نفر از پرسنل یگان ویژه نیروی انتظامی و تعداد 50 نفر از تماشاگران آشوبگر فوتبال لیگ برتر و جام حذفی سال 88-89 می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه یکی مخصوص مامورین و دیگری برای تماشاگران آشوبگر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و آزمون KMO، جهت مناسب بودن عناصر برای عامل فرایند اجتماعی شدن و از آزمون گاما، جهت تعیین رابطه بین هیجان طلبی و میزان رفتارهای خشونت آمیز تماشاگران آشوبگر در فوتبال حرفه ای ایران استفاده شد. یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد از نظر تماشاگران آشوبگر رابطه معنی دار، مستقیم و قوی بین هیجانات و میزان رفتارهای خشونی آمیز وجود دارد و از نظر پلیس نیز از این رابطه معنی دار، مستقیم و متوسط است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق ضرورت کار فرهنگی، تاثیر خانواده ها، تحریک نکردن احساسات و هیجانات تماشاگران از سوی رسانه ها، مسئولین برگزاری مسابقات و پلیس وعوامل دیگر می تواند رفتارهای خشونت آمیز را کاهش دهد و از طرفی ضرورت انجام تحقیقات روانشناختی را در کاهش آشوبگری در فوتبال خاطر نشان می کند.کلیدواژه ها
فوتبال، تماشاگران، رفتارهای خشونت آمیز، هیجان طلبیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.