بررسی روشهای ترویج فرهنگ نماز و اثربخشی آن بر عزت نفس دانشجویان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH02_0190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نصراله زاده حق گو

کارشناسی، آموزش زیستشناسی، دانشگاه فرهنگیان، مرکز آموزش عالی شهید بهشتی تهران

علی مهدی پور

کارشناسی، آموزش علوم تجربی، دانشگاه فرهنگیان، مرکز آموزش عالی شهید بهشتی تهران

چکیده

نماز، یکی از فرایض دینی و ضروریات دین مبین اسلام است و در بسیاری از متون کتب دینی به ارتباط بین نماز و سلامت روان اشاره شده است . این پژوهش با هدف شناخت و بررسی روشهای ترویج و تقویت نماز و اثربخشی آن بر عزت نفس دانشجویان به منظور ارائه راهکارهای مناسب از دید صاحب نظران و متخصصان حوزه تربیت دینی انجام شده است . پژوهش از نوع کیفی - کمی و روش گردآوری دادهها میدانی ، از نوع کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه بود. در گام نخست اهداف غایی نماز خواندن دانشجویان با روش تحلیل محتوای اسنادی تحلیل شد. سپس با بهرهگیری از مصاحبه ، راهکارها و روشهای ترویج و تقویت فرهنگ نماز در میان دانشجویان از دیدگاه ده نفر از صاحب نظران حوزه تربیت دینی در آموزش عالی مورد بررسی قرار گرفت و روایی محتوایی آن، توسط متخصصان حوزه تربیت دینی تایید شد. سپس در گام بعدی ۵۰۰ نفر از دانشجویان پسر سراسر کشور که ۲۵۰ نفر نماز می خواندند و ۲۵۰ نفر نماز نمی خواندند و همچنین ۵۰۰ نفر از دانشجویان دختر سراسر کشور که ۲۵۰ نفر نماز می خواندند و ۲۵۰ نفر از آنها تمایلی به نماز خواندن نداشتند، جهت نمونه پژوهش انتخاب شدند و پرسشنامه عزت نفس آیزنک (۱۹۷۶) را تکمیل کردند. نتایج پژوهش نشان داد، افرادی که عزت نفس بالایی دارند، به خواندن نماز بیشتر اهمیت می دهند و رابطه معناداری یافت شد؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که نماز خواندن زمینه ساز سلامت جسمی و روانی افراد بوده و نشاندهنده عزت نفس بالای دانشجویان است .

کلیدواژه ها

روش، ترویج ، نماز، هویت اسلامی ، عزت نفس ، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.