نقش برنامه آموزش انفرادی ((IEP در مشاوره،آموزش و توانبخشی کودکان معلول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH02_0061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه آهنی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامیاداره آموزش و پرورش شهرستان زاهدان،

معصومه جر تنها

کارشناسی ،ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامیاداره آموزش و پرورش شهرستان زاهدان،

چکیده

IEP یا برنامه آموزش انفرادی برنامه ای است که برای آموزش و توانبخشی کودکان معلول که در قانون عمومی ۱۴۲- ۹۴ آمریکا مشخص شده است . این برنامه باید جزئیات سطح فعلی عملکرد آموزشی کودک مورد نظر ، اهداف کوتاه و دراز مدت در نظر گرفته شده و هرگونه خدمات ویژه مورد نیاز و زمان مقرر آن را دربرداشته باشد . این برنامه توسط افراد حرفه ای و والدین کودک تهیه و تنظیم می گردد . برنامه آموزش انفرادی که به صورت یک قانون در اکثر کشورها درآمده است . از راه فرایند مشاوره و همکاری میان معلم ، مربی آموزش ویژه ، والدین و اولیاء مدرسه با داده هایی از کارشناسان مربوطه ( روان شناس ، آسیب شناس گفتاری ، متخصص فیزیوتراپی و ... ) تنظیم می شود . IEP با در نظر گرفتن قدرت و ضعف کودک ، اهداف دراز مدت و کوتاه مدت را به دقت تهیه می کند ، فواصل زمانی را برای دستیابی به این اهداف و نظارت منظم بر پیشرفت وضع می نماید و مسئولین اجرا و نظارت بر برنامه را شناسایی می کند. بررسی توانایی ها و محدودیت های دانش آموز با نیازهای ویژه ، یکی از مهمترین اصول برنامه آموزش انفرادی است . بنابراین هر دانش آموز استثنایی که در مدرسه عادی درس می خواند و از آموزش ویژه و خدمات حمایتی استفاده می کند باید یک برنامه آموزش انفرادی داشته باشد . برنامه آموزش انفرادی بخشی از آموزش ویژه و بخشی از آموزش فراگیر است و برنامه آموزش انفرادی فقط برای یک دانش آموز خاص طراحی می شود و این برنامه ، ارایه خدمات و حمایت های آموزش ویژه به دانش آموز با ناتوانی را هدایت می کند .

کلیدواژه ها

برنامه - آموزش- انفرادی -IEP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.