طراحی مسکن با رویکرد استفاده از سیستم های پسیو خورشیدی (نمونه موردی: مسکن شهرکرد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی طراحی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCAUCONF01_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه مرادی پیربلوطی

کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه هنر و معماری کمال الملک نوشهر، ایران

چکیده

امروزه بحران انرژی یکی از موضوعات مهم و بحث برانگیز می باشد،افزایش جمعیت ، اتمام منابع انرژی و اتلاف آن، آلودگی های ناشی از سوخت های فسیلی و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای عواملی هستند که هر روز محدودیت های آینده بشر و مخاطرات آن را گوشزد می کند .به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر یکی از روش های مهار بحران انرژی می باشد در این میان یکی از انواع انرژی های تجدیدپذیر که در اشکال و شیوه های مختلف قابل استفاده می باشد انرژی خورشیدی می باشد این منبع انرژی ارزان و فراوان و پاک،فن آوری نسبتا ساده ای برای استفاده دارد .از طرفی ساختمان از عمده ترین بخش های مصرف انرژی می باشد ولازم است توجه ویژه ای به مقوله بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان شود ذکر این نکته ضروری است که استفاده از انرژی خورشیدی بدون توجه به طراحی اقلیمی ساختمان نه تنها به صرفه نبوده بلکه هزینه اضافی دربر خواهد داشت . این پژوهش که به روش توصیفی_تحلیلی انجام شده است بعد از معرفی انواع سیستم های پسیو خورشیدی و بررسی شرایط اقلیمی و اصول طراحی اقلیمی بستر مورد مطالعه (شهر شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری) این نتیجه حاصل شد که استفاده از سیستم های پسیو خورشیدی روشی مطلوب برای گرمایش خانه مسکونی در شهرکرد می باشد که در این راستا راهکارهایی برای طراحی مسکن شهرکرد با رویکرد استفاده از سیستم های پسیو خورشیدی ارائه شد.

کلیدواژه ها

سیستم های پسیو، تجدیدپذیر، شهرکرد، مسکن، انرژی خورشیدی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.