بررسی بازآفرینی معماری روستایی و روایت شناسی در کیفیت زندگی ساکنان (مطالعه موردی: دهکده های زیبا در چین)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی طراحی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCAUCONF01_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه مخبر تکمه داش

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

فاطمه سیادتی

دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور واحد تبریز، ایران

سیامک صفری

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان، ایران

محمدرضا پودراتچی اصل

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، ایران

محمد یاری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

روایت، به عنوان یک شاخه نسبتا مستقل از معماری، یک الگوی تحقیقاتی جدید برای توسعه متنوع معماری ارائه می دهد. با این حال، بیشتر روایت های فضایی و معماری قبلی از یک بنا به عنوان حامل روایت استفاده می کردند و ارزش کاربردی آن در گردشگری روستای باستانی عمیقا درک نشده است. با توسعه سریع ساخت دهکده های زیبا در چین، سکونتگاه های سنتی رشد طبیعی جای خود را به روستاهای جدید با برنامه ریزی منظمی داده اند که به نظر می رسد کیفیت زندگی ساکنان را بهبود می بخشد اما بافت اصلی روستا را از بین می برد. بیشتر آنها از ابزارهای مشترک توسعه گردشگری فرهنگی در چین استفاده می کنند، که منجر به تلاش سایر روستاهای باستانی برای پیروی از آن، پیدایش هزاران روستا و مشکلات دیگری می شود که باید فورا حل شوند. این مقاله ابتدا تاریخچه توسعه و عملکرد عملیاتی طراحی روایت فضایی را بررسی می کند، ارتباط و تغییرپذیری بین روایت شناسی و معماری را از طریق تحقیق و تحلیل نظری استخراج می کند و روش های استفاده منطقی از سازماندهی و چیدمان فضای روایت را با توجه به مضامین مختلف روایت خلاصه می کند. این مقاله سعی دارد عناصر روایی را با توجه به مقیاس واحد روستا ابداع کند، شیوه جدیدی از بازسازی روستا و تجدید معماری روایی را مورد بررسی قرار دهد، وضعیتی را که استراتژی بیشتر برای طراحی یک ساختمان به کار می رود، شکسته و سپس با استفاده از تمرین به روز رسانی روستای Lvjia شهرستان Jingxing، مسیر بازسازی روستای سنتی را تحت دیدگاه معماری روایی خلاصه می کند.

کلیدواژه ها

چین، معماری روستایی، روایت شناسی، دهکده، ساختمان، طراحی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.