نقش دانش آب و هوا و اقلیم در طراحی معماری و صنعت ساخت و ساز ساختمان با رویکرد فضای شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی طراحی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCAUCONF01_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه مخبر تکمه داش

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

محمد یاری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

محمدرضا پودراتچی اصل

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، ایران

سیامک صفری

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان، ایران

فاطمه سیادتی

دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور واحد تبریز، ایران

چکیده

انسان ها از گذشته های دور همواره در تلاش بوده اند تا بتوانند در جایی سکونت داشته باشند که آنها را از گزند شرایط آب و هوایی مصون نگه دارد و بنابراین درنظر گرفتن شرایط اقلیمی در طراحی ساختمان ها همواره مورد توجه بودهاست، پس همواره اقلیم به عنوان عاملی مهم، زندگی بشر را تحت تاثیر قرار می دهد. نقش عوامل مختلف هواشناسی در عملیات عمرانی و ساخت و ساز ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. آگاهی از پارامترهای هواشناسی محل ساخت و ساز از جمله میزان و نوع بارندگی، دما، رطوبت، جهت و سرعت باد، پدیده های زیان آور محیطی از جمله رگبارهای شدید، بادهای شدید، تغییرپذیری محلی، زمان یخبندان، برف سنگین و غیره قبل از طراحی ضروری است. یک ساختمان. کاملا بدیهی است که در نظر گرفتن این موارد به ویژه مقادیر بسیار شدید باعث پایداری و استحکام ساختمان در برابر حوادث احتمالی اقلیمی منطقه و همچنین باعث کاهش اتلاف انرژی در زمان بهره برداری می شود. علاوه بر اهمیت عوامل اقلیمی، آگاهی و توجه به وضعیت آب و هوا و انجام اقدامات و اقدامات لازم در زمان ساخت ساختمان، حداکثر تعدیل و تطابق فعالیت های پروژه با پیش بینی هوا باعث کاهش خسارات و تلفات احتمالی می شود. برجسته ترین مثال این است که باید مراقب پیش بینی سیل برای کارگاه های سدسازی در مسیر رودخانه ها باشد که از تلفات تجهیزات سیار و تلفات انسانی جلوگیری می کند. این مطالعه تلاش می کند تا داده های اقلیمی بلندمدت و آینده وضعیت آب و هوایی را در نظر بگیرد تا نقش عمده دانش آب و هوا و اقلیم را در عملیات ساختمانی برجسته کند.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، آب و هوا، اقلیم، صنعت ساخت و ساز، ساختمان، فضای شهری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.