نقش فناوری نانو در طول عمر و ایمنی روسازی قیری جاده ها و تاثیر آن در خواص و رفتار میکروسکوپی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی طراحی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCAUCONF01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 29
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا پودراتچی اصل

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، ایران

مهدیه مخبر تکمه داش

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

محمد یاری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

سیامک صفری

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان، ایران

فاطمه سیادتی

دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور واحد تبریز، ایران

چکیده

مواد تشکیل دهنده آسفالت، ترکیبی از چند ماده مانند قیر، ماسه، شن و... است که ترکیب آنهاانواع مختلفی از آسفالت را ایجاد کرده است. اخیرا، فناوری نانو یک حوزه تحقیقاتی نوظهور تقریبا در تمام شاخه های علوم و مهندسی است. نانوتکنولوژی با ساختاری با ابعاد ۱ تا ۱۰۰ نانومتر سروکار دارد و نقش حیاتی در بهبود خواص مواد مورد استفاده برای چندین کاربرد دارد. اخیرا نانوتکنولوژی به طور موثری در زمینه تصفیه سنگ فرش جاده ها مورد استفاده قرار گرفته است. اهداف مهم روسازی جاده ها فراهم کردن سطح ایمن است که وسیله نقلیه بتواند به راحتی و ایمن تر در آن تردد کند. روسازی ها عمدتا در معرض دو نوع بار مسافرتی و محیطی هستند. تعداد زیادی از وسایل نقلیه در حال حرکت در جاده به دلیل بار آنها تحت تاثیر قرار می گیرند. به طور مشابه به دلیل شرایط محیطی جاده نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. روسازی های خوب را می توان با استفاده از روش ها و روش های موجود ساخت. از فناوری نانو می توان به طور موثر در روسازی های قیری جاده ها برای طول عمر و ایمنی روسازی جاده ها استفاده کرد. روسازی جاده ها ساختار میکروسکوپی دارند و فناوری نانو با مواد نانوساختار سروکار دارد. در این مقاله به بررسی نور در مقیاس نانو می پردازیم که چگونه می تواند بر خواص و رفتار میکروسکوپی در روسازی های قیری جاده تاثیر بگذارد.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، روسازی قیری، میکروسکوپی، ایمنی، وسیله نقلیه، نور.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.