ارزیابی عملکرد مدیریت ریسک زنجیره تامین شرکت تولیدی آرد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMICONF15_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

محبعلی رهدار

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: مدیریت ریسک زنجیره تامین به عنوان یک فرآیند استراتژیک و اساسی، به شرکت ها کمک می کند تا با شناسایی، ارزیابی، کنترل و مدیریت ریسک های زنجیره تامین خود، بتوانند بهبود عملکرد، افزایش اطمینان و پایداری زنجیره تامین خود را تضمین کنند.روش: در این مقاله، روش پیشنهادی از سه مرحله تشکیل شده است. مرحله اول اجرای روش دلفی برای انتخاب معیار های ارزیابی براساس پاسخ های گروهی از متخصصان است. کلیه ۱۲ معیار از مطالعات گذشته و نظرات متخصصان شناسایی شده اند. مرحله دوم استفاده از روش فازی تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (F-AHP) برای محاسبه وزن های نسبی معیارها است. سپس، روش تحلیل حساسیت نفوذ برای رتبه بندی معیارها براساس عملکرد آن ها استفاده می شود. نتایج: محاسبه وزن های نسبی معیارها نشان می دهد که قابلیت اطمینان تامین کنندگان مواد اولیه و ارزیابی استقلال منابع و وابستگی به تامین کنندگان خاص برای کاهش ریسک های مرتبط به عنوان معیارهای حائز اهمیت در ارزیابی عملکرد مدیریت ریسک زنجیره تامین شرکت تولیدی آرد با وزن های (۱۹.۵٪) و (۱۹٪) به ترتیب هستند. پارامترهایی که بیشترین تاثیر را براساس روش وزن اتصال دارای نرخ ۱۷.۳۷% برای هر دو معیار C۲ و C۶ و معیار C۱ با نرخ ۱۶.۶۵% دارند. با این حال، روش گارسون معیار C۲ را قبل از C۶ با تفاوت کوچک (۰.۳۴% از نرخ) رتبه بندی می کند.نتیجه گیری: در این مطالعه سه معیار، پایداری و قابلیت اطمینان تامین کنندگان مواد اولیه، ارزیابی استقلال منابع و وابستگی به تامین کنندگان خاص برای کاهش ریسک های مرتبط و قابلیت تامین مواد اولیه برای تولید آرد، عواملی هستند که تاثیر زیادی بر عملکرد مدیریت زنجیره تامین شرکت تولیدی آرد دارند. نتایج این مطالعه برای مدیران شرکت های تولیدی آرد بسیار مفید است تا وضعیت فعلی عملکرد مدیریت خدمات خود را تشخیص دهند. سپس، آن ها می توانند شیوه های بهتر را برای بهبود نقاط ضعف موجود شناسایی کنند.

کلیدواژه ها

ارزیابی، ریسک، زنجیره تامیین، مدیریت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.