علت بی علاقگی دانش آموزان به بخش تاریخ اسلام در کتاب مطالعات اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی آموزش علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: NCSSE04_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه شمس الدین قطرم

دانشجو، کارشناسی ارشد رشته پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، دبیر آموزش و پرورش ناحیه۲

فاطمه فروتن

دانشجو، کارشناسی ارشد رشته پژوهش علوم قرآن و حدیث، دانشگاه یزد، دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۲

ربابه خدابخشی

دبیر آموزش و پرورش ناحیه۲یزد،

چکیده

در حوزه آموزش و پرورش، کتب مطالعات اجتماعی دبیرستان به عنوان یکی از منابع مهم درسی برای دانش آموزان به کار می رود. این منابع باید واقعیت ها و مسائل اجتماعی را به گونه ای ارائه دهند که دانش آموزان بتوانند آن را در قالبی متعادل و جامع، درک و تحلیل کنند. بنابراین با توجه به اهمیت اسلام به عنوان دین رایج در جوامع بسیاری از کشورها، ضرورت بررسی میزان توجه به این دین بزرگ الهی در کتب درسی اجتماعی مطرح است. بی علاقگی تحصیلی موجب احساس درماندگی، تحریک پذیری و ناامیدی در دانش آموزان و درنتیجه، کاهش پیشرفت تحصیلی آنان می شود؛ از این رو، بررسی عوامل موثر بر بی علاقگی تحصیلی دانش آموزان در هر درسی ضرورت دارد. پژوهش حاضر با هدف اصلی بررسی عوامل موثر بر بی علاقگی دانش آموزان نسبت به درس مطالعات اجتماعی در قسمت تاریخ اسلام، انجام شد. در این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و توصیفی-تحلیلی به بررسی علت بی رغبتی فراگیران به تاریخ اسلام در کتب مطالعات به ویژه پایه هشتم پرداختیم. در این خصوص، نتایج پژوهش حاکی از آن است که عدم استفاده از روش های نوین در تدریس، کمبود زمان، عدم تقویت مهارت معلمان با ذوره های ضمن خدمت کارآمد، محتوای آموزشی حجیم و ثقیل و نبودن امکانات آموزشی منجر شده که دانش آموزان نسبت به بخش تاریخ اسلام بی علاقگی خود را نشان دهند.

کلیدواژه ها

بی علاقگی تحصیلی، تاریخ اسلام، مطالعات اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.