بررسی عوامل موثر در گرایش دانش آموزان به مطالعه و کتابخوانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_462
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا نادری

دبیر ادبیات فارسی مدارس غیرانتفاعی متوسطه اول و دوم، آموزش و پرورش سقز

ملیکا روستا

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان مرودشت، منطقه درودزن

محمد دهقانیان

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان مرودشت، منطقه درودزن

جلال فتاح پور

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر در گرایش دانش آموزان به مطالعه و کتابخوانی انجام شد. یکی از راههای سنجش درجه تعالی فرهنگ و تمدن در جوامع و ملل مختلف میزان مطالعه و گرایش به کتاب و کتاب خوانی در میان آنهاست. ایجاد عشق و علاقه به کتاب و کتاب خوانی از خانواده آغاز می گردد. به طور کلی از دیدگاه روانشناسان ثابت شده است، که شخصیت و هویت کودک در قدم اول در خانواده شکل می گیرد. بنابراین به طور طبیعی والدین علاقمند به کتاب و مطالعه، فرزندانی دوستدار کتاب و مطالعه خواهند داشت. مرحله دوم آموزش در زندگی کودک، در مدرسه شکل می گیرد پس در سالهای آموزش در مدرسه وظیفه اصلی این است که به دانش آموزان روشهای مطالعه و خواندن آموخته شود. بنابراین آموزش و پرورش بعنوان بزرگترین مجموعه آموزشی کشور می تواند برنامه ریزی دقیق و بلند مدت عشق و علاقه به مطالعه و کتاب خوانی را در بین دانش آموزان تقویت کند و این معلمان گرانقدرند که هم بعنوان الگوهای موفق علمی بشمار می روند و هم می توانند زمینه های گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه و تحقیق را تعالی و استحکام بخشند. پژوهش حاضر از نوع پژوهشهای توصیفی محسوب می گردد و هدف این پژوهش ارائه طرح سازنده و راهکارهای مناسب جهت تشویق و ترغیب و توسعه مطالعه در بین دانش آموزان می باشد. بنابراین شناخت راهکارهای ترغیب دانش آموزان می تواند، بعنوان یکی از عوامل مهم در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به کار رود. امید است نتایج حاضر بتواند گام کوچکی در جهت رفع نیازهای آموزشی فرزندان این جامعه باشد.

کلیدواژه ها

مطالعه، کتاب، کتابخوانی، یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.