بررسی طراحی اقامتگاه تفریحی و گردشگری درقشم باتاکید برجاذبه های طبیعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF22_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مصطفی صالحی

استادگروه معماری، دانشگاه علم هنریزد، یزد، ایران

مهسا محمدرضائی

دانشجو کارشناسی، ارشدمعماری، گروه معماری، دانشگاه علم هنریزد، یزد، ایران.

مینا محمد رضائی

۳- دانشجوی دکتری، گروه محیط زیست، علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه ازاد، بندرعباس، ایران

چکیده

امروزه گردشگری به صنعتی پردرآمد و رو به رشد تبدیل شده است. هر ساله شاهد مردمانی هستیم که برای کسب تجربیات هیجان انگیز راهی سفر می شوند و در تمام مدت سفرهای کوتاه یا طولانی خود نیاز به خدمات شایسته از صنعت گردشگری می باشند. اقامت، اصلی ترین و بدیهی ترین نیاز در صنعت گردشگری است. که از زمان های قدیم به عنوان مقوله اجتماعی در ملل مختلف معمول و مرسوم بوده است. اما هم اکنون یک صنعت است و طراحی اقامتگاه گردشگری نیز بر پایه ارائه خدمات استاندارد، جذب مهمانان و معرفی جاذبه های فرهنگی و تفریحی انجام می شود و از دیدگاه اقتصادی، سهمی مهم در درآمد ملی کشورها دارد، بر همین اساس برنامه ریزان و سیاست گذاران به عنوان یکی از محورهای پر اهمیت بردرآمد ملی و رسیدن به توسعه پایدار به آن نگاه می کنند. با توجه به اهمیت جزیره قشم به عنوان یک قطب گردشگری و اقتصادی، نقش اقامتگاه در توسعه گردشگری بسیار با اهمیت می باشد. بدیهی است جاذبه های طبیعی هر کشور در جذب مسافر و گردشگر نقش مهمی دارد که سبب جذب سرمایه و افزایش درآمد در سطح ملی خواهد شد. همین امر یکی از عوامل موفقیت جهت دست یابی به اقتصاد مطلوب است. اقامتگاه های گردشگری با هر سبک و روش معماری و هر نوع مظاهر فرهنگی باید با شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی محل سازگار باشند. در اکثر پروژه های طراحی اقامتگاه گردشگری با مشکل ناسازگاری اقلیمی و همچنین عدم توجه به ظرفیت های موجود در جهت رشد، پرورش جاذبه های گردشگری موجب عقب ماندگی بیشتر کشور ها در صنعت گردشگری شده است. در این فعالیت پژوهشی ابتدا به تعریف کلی از گردشگری و توریست سپس جاذبه های طبیعی قشم و در نهایت به بیان مشخصه های پروژه طراحی اقامتگاه تفریحی و گردشگری و ارائه مدارک طراحی از جمله پلان، نما، برش و حجم سه بعدی و ارائه نکات رعایت شده در طراحی این اقامتگاه جهت جذب توریست و هماهنگ سازی با اقلیم ارائه شده است. در این مطالب علاوه بر کتاب و مقالات، از پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان طراحی اقامتگاه تفریحی و گردشگری درقشم با تاکید برجاذبه های طبیعی بهره برداری شده است.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، اقامتگاه تفریحی وگردشگری، جاذبه های طبیعی، معماری بومی، قشم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.