راهبرد آموزش نماز و نهادینه کردن آن در یاسمین فرحانی دانش آموز پایه ششم ابتدایی، مدرسه دخترانه نوید آبادان

  • سال انتشار: 1403
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این سند

نویسندگان

غنیه اسفندیاری راد

استاد دانشگاه

چکیده

از آنجایی که آموزش و پرورش سنگ زیر بنای رشد و تربیت کودک و ضامن سعادت و خوشبختی آینده کودکان ما می باشد؛ پس توجه به بعد معنوی و روحی کودکان ما از همان سال های اولیه آموزش دارای اهمیتی دوچندان است. نماز یکی از فرایض دینی و معنوی که ضامن خوشبختی و سعادت دنیوی و اخروی انسان هاست. نماز علاوه بر آثار و برکات دنیوی دارای آثار روحی و عاطفی و معنوی می باشد که به کار گیری آن بهترین گزینه برای تربیت و پرورش فرزندان صالح و به راهی است. لذا توجه به تربیت دینی کودکان از جمله علاقه مند کردن آنها، به نماز و نماز جماعت از اهمیت زیادی برخوردار است. انجام صحیح و به موقعه فریضه نماز باعث تربیت صحیح کودکان ما و کسب نتایج سودمند برای فرد و جامعه خواهد شد.احادیث و روایات زیادی در مورد اهمیت نماز جماعت ذکر شده که در این اقدام پژوهی به آن اشاره شده است. طی این اقدام پژوهی به بررسی وضعیت یاسمین فرحانی دانش آموز پایه ششم و علل و عوامل فرار او از نمازجماعت پرداخته شده. پس از چند جلسه اقامه نماز جماعت با دانش آموزان پایه های سوم تا پنجم متوجه شدم یاسمین فرحانی، دوستان نمازگزار خود را به باد تمسخر می گیرد تا آن ها را این عبادت باز دارد. یاسمین را به صف اول نماز خواندم و او را پیش نماز کردم دوستانش یواشکی می خندند و زیر لب چیزهایی زمزمه می کنند. یاسمین در نهایت اعتراف می کند که نماز خواندن نمی داند. او را تشویق کردم که به عنوان پیشنماز پیش قدم شود و همه اذکار نماز را برای همه با صدا می خوانم تا هم او و هم دوستان دیگرش تکرار کنند. راهکارهایی که برای این مساله در نظر گرفتم که عبارتند از : در وحله اول یاسمین را نماینده نماز کردم تا دوستانش را به نماز دعوت کند. طی جلسات متعدد در نماز خانه احکام را به صورت عملی توسط خود بچها تدریس می شد. دعوت از مسئولین مدرسه و معلمان جهت شرکت در نماز جماعت در کنار دانش آموزان. توصیه به مسئولان و معلمان که در امر نماز با دانش آموزان به خوشرویی رفتار کنند. برگزاری مداوم مسابقات و اهدای جوایز به دانش آموزان به بهانه های مختلف. پس از مدتی شاهد اصرار بچه های پایه های دیگر جهت حضور در نمازخانه شدم با اینکه نوبت کلاس آن ها نبود. از این موفقیت بسیار مسرور شدم.

کلیدواژه ها

نماز، نماز جماعت، تربیت دینی، آثار اخروی، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.