بررسی فاکتورهای موثر در افت تحصیلی دانش آموزان مقاطع مختلف

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF02_1333
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید زارعی منوجان

فوق دیپلم،دبیر

راضیه نشان زاده

کارشناس آموزش ابتدایی،آموزگار ابتدایی

ریحانه مهدی زاده ماوردیانی

کارشناسی رشته حسابداری،آموزگار ابتدایی

محسن دلیرسین

کارشناس علوم تربیتی،آموزگار ابتدایی

چکیده

مطالعه حاضر به بررسی فاکتورهای موثر در افت تحصیلی دانش آموزان مقاطع مختلف پرداخته است. امروزه افت تحصیلی، به یکی از دغدغه های مهم خانواده ها و آموزگاران تبدیل شده است چرا که افت تحصیلی به غیر از صرف هزینه دوباره برای تکرار پایه، بر سالمت روانی دانش آموز نیز تاثیر می گذارد و سبب احساس شرم، دلسردی و اضطراب می شود. منظور از افت تحصیلی شرایطی هست که در آن عملکرد درسی یک دانش آموز نسبت به دوره یا ترم قبل خود کاهش داشته است و این افت منجر به تکرار یک پایه تحصیلی و یا مردود شدن می شود.در بررسیافت تحصیلی دانش آموزان، با دالیل متفاوتی روبرو می شویم که بعضی از این عوامل، فردی و برخی دیگر به محیط زندگی و عوامل بیرونی برمی گردد.عوامل مختلفی میتواند نتایج درس خواندن هر فرد را تغییر دهد مانند عوامل جسمانی، بیماری، عوامل ذهنی و روانی، عدم انگیزه درونی برای تحصیل، نداشتن مهارت مطالعه صحیح و زیاده روی در استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با محتوای نامناسب از موارد فردی در افت تحصیلی دانش آموز محسوب می شوند.هر دانش آموزی ویژگی ها و خلق وخوی مختص به خود را دارد. بعضی ها در برابر شرایط محیطی انعطاف پذیر هستند و بعضی دیگر، از آستانه تحمل پایینی برخوردار و در برابر مشکالت آسیب پذیرتر هستند.این نوع دانش آموزان عکس العمل مناسبی در شرایط گوناگون ندارند و احتمال ابتال به افت تحصیلی در آن ها بیشتر است. مشکالت اقتصادی، داشتن خانواده آشفته، مشاجره و طالق والدین، رفتار مستبدانه یا سهل گیرانه والدین، مسائل محیط مدرسه، معضالت نظام آموزش وپرورش، تدریس نادرست معلمان، بی توجهی و توهین و و تحقیر توسط آموزگار، وجود دوستان ناباب و غیره از عوامل افت تحصیلی است که از محیط و اجتماع نشاتمیگیرد

کلیدواژه ها

افت تحصیلی، مهارت صحیح مطالعه، دانش آموز، مدرسه، انگیزه های درونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.