تبیین مزایای آموزش فلسفه و اندیشه ورزی به دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_1014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دانش

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش استان کردستان (مریوان)

شعله عبداللهی

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش استان کردستان (مریوان)

فریبا ویسی

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش استان کردستان (مریوان)

آسیه ظهرابی

آموزگار ابتدایی - عربی، آموزش و پرورش استان کردستان (مریوان).

چکیده

انسان تنها موجودی است که داعیه اندیشه و اندیشمندی دارد و به مدد همین امکان، فرصت آموزش و یادگیری در بعد فردی و اجتماعی برایش فراهم می شود. یکی از عرصه هایی که به طور جدی در اعتلای تفکر انسانی موثر واقع شده، فلسفه و تفکر فلسفی است. زیرا فلسفه دانش پرسش است و پرسش رگ حیات عقلانی بشر. اگر چه حضور فلسفه در زندگی انسان موضوع تازه ای نیست، اما آنچه امروزه اهمیت ویژه ای یافته و به عنوان یک امکان جدید در آغاز راه است، تلاش برای همگانی ساختن فلسفه و به ویژه آموزش آن به کودکان است؛ آموزشی که کارکردهای موثر آن از همان ابتدا متوجه زندگی شخصی کودک می شود و در مراحل بعدی به بهره مند شدن هر چه بیشتر او از فرصت های مادی و معنوی در زندگی می انجامد و در مجموع ارتقای سطح فرهنگ جامعه را به دنبال خواهد داشت. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی مزایا و اهداف آموزش فلسفه و اندیشه ورزی به دانش آموزان انجام شد. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است. کودکان از طریق فلسفه ورزی، ابعاد زندگی خود را تشخیص می دهند و گزینه های مختلفی را که با آن ها مواجه اند، شناسایی می کنند. فلسفه برای کودکان برنامه ای برای افزایش مهارت تفکر نقاد و خلاق در درک مسائل فلسفی است و کم توجهی نظام آموزشی به آموختن راه و رسم اندیشه ورزی و تقویت ویژگی تامل و دقت در کودکان و جوانان و پرورش حساسیت آنها در تشخیص خطا و صواب، لزوم توجه به تلاشها و تجربیات موفق در این زمینه را ضروری می سازد.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، فلسفه، اندیشه ورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.