بررسی راهکارهای کنترل پرخاشگری دانش آموزان در مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_1009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز محولاتی

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش رضویه

سعید سالاری دوغ آبادی

هنرآموز الکتروتکنیک، آموزش و پرورش تربت حیدریه

لیلا نوری

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش ماکو

محمد علی راستگو

هنرآموز مکانیک خودرو ، آموزش و پرورش تهران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی راهکارهای کنترل پرخاشگری دانش آموزان در مدرسه انجام شد. پرخاشگری عبارتست از رفتاری که هدف آن صدمه زدن به خود یا به دیگری می باشد. رفتاری پرخاشگری محسوب می شود که از روی قصد و عمد برای صدمه زدن به دیگری یا به خود انجام گرفته باشد. پرخاشگری به منظور توصیف مجموعه ای از رفتارهای برون ریزانه مورد استفاده قرار می گیرد که در همه آنها مشخصه ی تجاوز به حقوق افراد دیگر اجتماع و تاثیر آزارنده ی این رفتار مشترک است. اعمال پرخاشگرانه شامل رفتارهای جسمی و کلامی پرخاشگری نظیر تهدید کردن، مشاجره ی لفظی و … همچنین ویرانی دارایی است .برخی از روان شناسان پرخاشگری را رفتاری می دانند که به دیگران آسیب می رساند یا بالقوه می تواند آسیب برساند. پرخاشگری ممکن است بدنی، لفظی یا به صورت تجاوز به حقوق دیگران باشد. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است. نتایج بیانگر آن است که پرخاشگری می تواند سدی باشد در جهت تحصیل و تربیت دانش آموزان و همچنین باعث ایجاد بی نظمی در محیط آموزشی شده و نهایتا موجب آزار و اذیت دانش آموز می گردد. همچنین خود آزاری برای افراد پرخاشگر را سبب می شود؛ لذا اگر رفتارهای پرخاشگرانه دانش آموز حل نشود برای مدرسه و جامعه مضراتی را فراهم می کند. لذا برای برطرف کردن این مشکل، شناخت نقش عوامل موثر در این مسئله باید مورد بحث و بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد .

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، پرخاشگری، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.