بررسی تاثیر سواد رسانه ای بر جهت گیری مثبت نسبت به مدرسه و آگاهی فراشناختی دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهر الیگودرز در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه کنکاش مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMAR-3-4_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده پرهیزکار

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تربیتی- مدیریت آموزشی، واحد الیگودرز، دانشگاه آزاد اسلامی، الیگودرز، ایران

خلیل غفاری

دانشیار، گروه علوم تربیتی، واحد الیگودرز، دانشگاه آزاد اسلامی، الیگودرز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر سواد رسانه ای بر جهت گیری مثبت نسبت به مدرسه و آگاهی فراشناختی دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع تحقیق علی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهر الیگودرز در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به تعداد ۲۳۸۵ نفر بودند. نمونه مورد بررسی با استفاده از جدول مورگان ۳۳۱ نفر تعیین و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه-های استاندارد؛ سواد رسانه ای فلسفی (۱۳۹۳) جهت گیری مثبت نسبت به مدرسه مک کوچ و سیگل (۲۰۰۳) و آگاهی فراشناختی ولز (۱۹۹۷) که روایی آنها با نظر متخصصان و پایایی آنها با آلفای کرونباخ به ترتیب برابر ۷۴/۰، ۹۱/۰، ۸۷/۰ مورد بررسی و تائید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های تحقیق از شاخص های آمار توصیفی و آمار استنباطی مانند: آزمون نرمال بودن، واریانس و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که سواد رسانه ای و ابعاد آن (آگاهی از اهداف پنهان پیام های رسانه ای، درک محتوای پیام های رسانه ای، نگاه انتقادی به پیام های رسانه ای، تجزیه و تحلیل پیام های رسانه ای) بر جهت گیری مثبت نسبت به مدرسه در دانش آموزان تاثیر دارد. اما گزینش آگاهانه پیام های رسانه ای بر جهت-گیری مثبت نسبت به مدرسه در دانش آموزان تاثیر ندارد. سواد رسانه ای و ابعاد آن (آگاهی از اهداف پنهان پیام های رسانه ای، درک محتوای پیام های رسانه ای، نگاه انتقادی به پیام های رسانه ای، تجزیه و تحلیل پیام-های رسانه ای) بر آگاهی فراشناختی دانش آموزان تاثیر دارد. اما گزینش آگاهانه پیام های رسانه ای بر آگاهی فراشناختی دانش آموزان تاثیر ندارد.

کلیدواژه ها

سواد رسانه ای، جهت گیری مثبت نسبت به مدرسه، آگاهی فراشناختی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.