معرفی و نقد کتاب "زنبورهای گالزای بلوط ایران"
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 8، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-8-6_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 124
نویسندگان
استادیار/ موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
چکیده
گونه های متعددی از زنبور های خانواده ی Cynipidae با تغذیه از اندام های مختلف درختان بلوط (برگ، شاتون، میوه، جوانه و شاخه های بلوط) باعث ناهنجاری های رشدی (Gall) روی گیاهان میزبان می شوند. کتاب "زنبورهای گالزای بلوط ایران" توسط آقایان دکتر "سیدابراهیم صادقی، محمد حسن عصاره و مجید توکلی" تالیف و توسط اتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال ۱۳۸۸ منتشر شد. این کتاب نتیجه تحقیقات گسترده ای است که در دهه ۱۳۸۰ شمسی در قالب طرح جامع تحقیقاتی در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و با کمک متخصصینی از کشورهای مختلف، بویژه انگلستان و مجارستان که در شناسایی و توصیف گونه های جدید همکاری داشتند، انجام شد. یک دهه کار مستمر نویسندگان کتاب و همکاران آن ها، شامل جمع آوری نمونه گال از مناطق مختلف رویشی کشور (ارسباران، زاگرس، هیرکانی و ایران-توران)، پرورش نمونه ها و استخراج زنبورهای گالزا، اینکوالین و پارازیتویید از گال های مختلف گیاهی، شناسایی گونه ها و توصیف گونه های جدید، برای نخستین بار در کشور نشان داد که تنوع و غنای گونه ای زنبور های گالزای Cynipinae و عوامل پارازیتوئید آن ها بویژه زنبورهای Chalcid در ایران به خصوص منطقه رویشی زاگرس بسیار بالا و بی نظیر است؛ بطوریکه حدود نیمی از گونه های موجود در غرب پالئارکتیک در ایران وجود دارد.کلیدواژه ها
" زنبورهای گالزا", "فون ", "ایران "اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.