طراحی آزمون میدانی ویژه (FAST1 ) جهت بر آورد توان هوازی بازیکنان فوتسال
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SSTU06_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1948
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تربیت معلم تهران
دانشیار دانشگاه تربیت معلم تهران گرایش فیزیولوژی ورزش
استادیار دانشگاه تربیت معلم تهران فیزیولوژی ورزش
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر طراحی آزمون میدانی جدید بنام (FAST) جهت برآورد توان هوازی بازیکنان فوتسال و بررسی روایی و پایایی آن بود. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده، شرکت کنندگان 14 نفر از بازیکنان فوتسال تیم هیرسا حاضر در لیگ دسته یک بانوان باشگاه های کشور با میانگین سنی 4/22 + 21/5 سال، قد 4/17 + 159/64 سانتی متر، توده بدنی 5/15 + 56/01 کیلوگرم، درصد چربی 4/32 + 22/79 درصد و BMI 21/99 + 2/08 کیلوگرم بر مجذور متر، بودند. حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max ) آزمودنی ها با استفاده از دستگاه گازآنالایزر(آزمون ملاک) و مسافت بدست آمده از آزمون میدانی طراحی شده(جهت برآورد توان هوازی) اندازه گیری شد. از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و ICC جهت بررسی داده ها استفاده گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد که بین vo2max بدست آمده از آزمون فزاینده آزمایشگاهی و مسافت طی شده در آزمون میدانی طراحی شده، ضربان قلب بیشینه پس از هر دو آزمون و میزان لاکتات خون دو دقیقه پس از هر دو آزمون همبستگی معناداری وجود دارد. ( P=0/01، r=0/868، P=0/01، r=0/768،P=0/01، r=0/853= به ترتیب) همچنین نتایج آزمون ICC نشان داد که بین مسافت، ضربان قلب بیشینه و لاکتاث خون به دست آمده از آزمون طراحی شده در دو مرحله آزمون- آزمون مجدد ضریب پایایی بالایی وجود دارد (r=0/612 ; r=0/783; r=0/774 به ترتیب). بحث و نتیجه گیری: به دلیل همبستگی بالای آزمون FAST با آزمون آزمایشگاهی فزاینده و پایایی بالای آن می تواند از این آزمون جدید در ارزیابی VO2max بازیکنان فوتسال استفاده کرد.کلیدواژه ها
آزمون طراحی شده، فوتسال، توان هوازی، روایی، پایاییمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.