بررسی نقش جو مدرسه در ایجاد استرس، افسردگی و اضطراب میان دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HELSCONF04_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قبادی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه ساری

حسین نقشبند

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب، دانشگاه خوارزمی

آسیه زینلی

کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث، دانشگاه پیام نور فسا

معصومه صفری گرائی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور خرامه

چکیده

دانش آموزان در جریان رشد به ویژه در محیط های آموزشی طیف وسیعی از اختلالات روانی را تجربه می کنند که در بسیاری از مواقع از چنان شدتی برخوردارند که زندگی روزمره و تحصیلی آن ها را به مخاطره می اندازد. یکی از مسائل و اختلالات جدی روانی که سلامت دانش آموزان را تهدید می کند، استرس است. از دیگر شایع ترین اختلالات روانشناختی در بین دانش آموزان افسردگی است. افسردگی با خلق افسرده، از بین رفتن علاقه و لذت برای انجام فعالیت های روزانه مشخص می گردد. خلق افسرده باعث تغییر در عملکرد طبیعی، کارکرد طبیعی، شغلی و آموزشی فرد اختلال ایجاد می کند. افسردگی اغلب از سنین نوجوانی شروع و باعث کاهش عملکرد افراد می شود. افسردگی در دوره نوجوانی به عنوان یکی از مهمترین عوامل وقوع خودکشی به حساب می آید. افسردگی در دوره نوجوانی منجر به آسیب های آموزشی و اجتماعی، گرایش به استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر می شود. اضطراب، یکی دیگر از شایع ترین اختلالاتی است که در مقابل ناسازگاری های اجتماعی بروز می کند و احتمال بروز آن در بین نوجوانانی که به دنبال هویت یابی و تصمیم گیری برای آینده زندگی خود و انتخاب رشته تحصیلی هستند، افزایش می یابد. اگر چه بسیاری از روانشناسان تربیتی معتقدند که میزان کم اضطراب برای تلاش و بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان لازم است، اما سطح بالای اضطراب در دانش آموزان میتواند آسیب های جدی جسمی، روانی، شغلی و تحصیلی را به همراه داشته باشد.

کلیدواژه ها

مدرسه، دانش آموزان، استرس، اضطراب، افسردگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.