تربیت کودک از دیدگاه اسلام

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_1865
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معرفت

کارشناس معارف اسلامی، معلم آموزش و پرورش، دبیرستان شهید صمد قنبری قوشچی

کمال شیخ ابراهیمی

۲-کارشناس برق ، معلم آموزش و پرورش، هنر آموز، هنرستان شهید احمدی روشن قوشچی

مهدی ابوطالبی

۳-کارشناس زبان عربی، معلم آموزش و پرورش، دبیرستان شهید صمد قنبری قوشچی

چکیده

تربیت صحیح، شرط لازم برای تربیت کمال آدمی است. اگر آدمی زیر نظر مرب شود فرشته خو می گردد، و گاه از فرشتگان هم فراتر می رود. پس رشد صحیح فردی و اجتماعی و پرورش استعدادهای آدمی، منوط به تربیت صحیح دینی او است.نظام تربیت رسمی و عمومی ایران، در جایگاه یک نظام متمرکز، بیشترین فعالیت ها و تجربه های تربیتی دانش آموز و معلم بر محور کتب درسی سازمان می یابد و بدان دلیل که این کتاب ها مهم ترین ابزار آموزشی در کشور ما محسوب می شوند، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. این مهم ضرورت توجه به تدوین و طراحی مناسب کتب درسی و هماهنگی آنها با اهداف اسناد بالادستی کشور را آشکار می کند. تربیت در آدمی باید طوری حاصل شود که باعث رشد و دگرگونی وی شود. دیدگاه های مختلفی در رابطه با این موضوع وجود دارد، با این حال برخی شاخص های مورد توافق نیز میتوان یافت، بعنوان مثال: تربیت باعث ایجاد استقلال نظر در فرد است درغیر اینصورت، یعنی اگر نظر فردی در مورد یک موضوع تحت تاثیر شخصیت و افکار دیگران تغییر یابد، آن شخص تربیت نیافته است. در این مقاله به روش توصیفی و کتابخانه ای به گرد آوری مطالب مهم در خصوص اهمیت تربیت کودک، تربیت از نگاه آیات و روایات، اصول و روش های تربیت کودک و عوامل موثر تربیت کودک پرداخته شده است. اگر تربیت کودک در ابعاد مختلف جسمی، روحی و روانی ، مادی و معنوی از منظر اسلام مورد بررسی قرار گیرد، به ایجاد نسلی مومن و متعادل و خود ساخته منجر خواهد شد و جامعه اسلامی از منافع آن منتفع خواهد گشت.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: کودک، تربیت کودک، ابعاد مختلف ، جامعه اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.