تاثیر صنایع دستی بر طراحی معماری پایدار با عنوان ادغام هنرهای سنتی در طراحی ساختمان های زیست محیطی

  • سال انتشار: 1403
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این سند

نویسندگان

قاصدک براری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری- گروه معماری- دانشکده معماری، شهرسازی و هنر- دانشگاه ارومیه- ایران

مرتضی خسرونیا

عضو هیت علمی گروه معماری -دانشکده معماری، شهرسازی و هنر -دانشگاه ارومیه- ایران

چکیده

معماری پایدار همواره به دنبال یافتن راه حل هایی است که بتواند به حفظ محیط زیست کمک کند و از منابع طبیعی کمتری استفاده نماید. یکی از ابعاد کلیدی معماری پایدار، ادغام هنرها و صنایع دستی سنتی در فرآیند طراحی و ساخت ساختمان ها است. ادغام هنرهای سنتی، به عنوان یک عنصر فرهنگی با ارزش، در طراحی و ساختمان سازی سبب ایجاد یک تعامل بین محیط زیست و فرهنگ می شود که می تواند به کاهش اثرات منفی بر محیط زیست کمک کرده و فرهنگ و هویت ملی را تقویت نماید. عناصر معماری سنتی، نظیر استفاده از مواد محلی، توانایی انعطاف پذیری و یکپارچگی با محیط زیست به دلیل شناخته شده برای اینکه میزان کمتری از انرژی برای تولید و نگهداری به کار برده می شوند. این امر می تواند به تدریج منجر به کاهش اثرات منفی بر محیط زیست شود و از دیگر نظر، با استفاده از این عناصر در طراحی ساختمان های زیست محیطی، می توان ارتباط عمیقی بین مردم و فضاهای زیست محیطی فراهم نمود. همچنین، ادغام هنرهای سنتی با معماری زیست محیطی می تواند به نگهداری و تقویت فرهنگ و هویت ملی کمک کند؛ زیرا این عمل به استفاده از الگوها و نمادهای فرهنگی، هنری و سنتی در ساختارها و طراحی ها منجر می شود. مورد اصلی بحث این مقاله، شناسایی امکانات و مزایای ادغام صنایع دستی در طراحی ساختمان های پایدار است. از جمله موارد مورد بررسی، می توان به استفاده از مواد محلی و سنتی در بناها، ایجاد زیبایی های معماری محلی، کاهش اثرات زیست محیطی و ایجاد ارتباط بهتر با فرهنگ و سنت های محلی اشاره نمود.

کلیدواژه ها

معماری-صنایع دستی-فرهنگ-هویت-ساختمان های زیست محیطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.