تاثیر نهادهای فرهنگی بر نهادینه شدن تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_3037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شیروانی

لیسانس علوم تربیتی

زینب اسدی

کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق

سیده صدیقه صالحی نژاد

لیسانس زبان و ادبیات فارسی

چکیده

باتوجه به اینکه اولین قدم برای تمدن سازی، شناخت عمیق و دقیق تمدن است و برای نیل به این مهم، مطالعه مهمترین خصوصیات و ویژگیهای تمدن اسلامی دارای اهمیت ویژهای است؛ لذا پژوهش حاضر باهدف واکاوی خصوصیات و ویژگیهای تمدن نوین اسلامی انجام شد. در باب تعریف تمدن بهطور اعم و تمدن نوین اسلامی بهطور اخص، بین آثار محققان این حوزه، همگرایی مشاهده نگردید و درواقع، هر یک بیشتر متمرکز بر جنبهای از تمدن نوین اسلامی بوده و بحث خود را حول آن محور قراردادند. ولی بهطورکلی میتواند اظهار داشت که محور اصلی تمدن اسلامی، خدامحوری، عدالتگستری، اخلاقمداری، عقلانیت و مواردی ازایندست است. در رابطه با عوامل تمدن ساز بهطور اعم، به نظامهای آموزشی، سنت علمی، روشهای پژوهش و نحوه بهکارگیری علم در میدان عمل اشاره گردید که در جوامع اسلامی نیز این عوامل در زمره مهمترین عوامل تمدن ساز به شمار میروند. در باب مولفهها و ویژگیهای تمدن اسلامی نیز برخی محققان بهطورکلی به وجود دو جنبه نرمافزاری و سختافزاری تمدن پرداخته و برخی دیگر، مولفهها و شاخصهای دیگری ازجمله قرآن و سنت را بهمثابه مهمترین شاخصهای زیربنایی تمدن اسلامی معرفی نمودند. در هر تمدنی مشکلات و نابسامانیهایی نیز وجود دارد و تمدن اسلامی نیز مبری از این مشکلات نخواهد بود.

کلیدواژه ها

نهادهای فرهنگی، تمدن اسلامی، تمدن سازی، نظام های آموزشی، جوامع اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.