تاثیر ۱۲ هفته تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی FGF۶ و MyoD و ارتباط آن با قدرت عضلانی مردان و زنان میان سال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 31، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-31-6_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن یعقوبی

گروه آموزشی علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

رحیم میرنصوری

گروه آموزشی علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

مسعود رحمتی

گروه آموزشی علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: به نظر می رسد در جریان اجرای تمرینات مقاومتی میزان انتشار برخی از فاکتورهای رشدی اثرات متفاوتی بر فعال سازی سلول های ماهواره ای و عوامل تنظیمی مایوژنیکی و همچنین توسعه قدرت و توده عضلانی افراد داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ۱۲ هفته تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی FGF۶ و MyoD و ارتباط آن با قدرت عضلانی مردان و زنان میان سال بود.مواد و روش ها: در مطالعه ای نیمه تجربی، ۴۰ نفر از زنان و مردان میان سال شهرستان اراک (میانگین سنی ۶.۰۳ ±۳۸.۲۷ سال، وزن ۱۱.۲۸±۷۷.۱۲ کیلوگرم، قد ۷.۲۴± ۱۷۴.۰۵ سانتیمتر) انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (۳۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) قرار گرفتند. گروه تمرینی ۱۲ هفته تمرینات مقاومتی را به صورت ۳ جلسه در هفته و با شدت ۶۵ تا ۸۰ درصد قدرت بیشینه اجرا کردند. ۴۸ ساعت قبل و پس از مداخله از تمامی آزمودنی ها خون گیری و سطوح پلاسمایی FGF-۶ و MyoD به روش الایزا بررسی شد. پس از بررسی نرمال بودن داده ها، به ترتیب از آزمون t هم بسته و t مستقل برای بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی، همچنین از ضرب هم بستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین متغیرها در سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ استفاده شد.نتایج: تمرین مقاومتی باعث افزایش معنی دار میانگین قدرت بیشینه (۰۰۸/۰=P)، غلظت سرمی FGF۶ (۰۰۲/۰=P)، غلظت سرمی MyoD (۰۰۱/۰=P) و همچنین کاهش درصد چربی (۰۲۱/۰=P) زنان و مردان میان سال شد. علاوه براین هم بستگی مثبت و معنی داری بین میانگین قدرت بیشینه (۱RM) با میزان غلظت سرمی FGF۶ (۰۰۱/۰=P)  و MYoD (۰۰۱/۰=P) گروه تمرینی وجود داشت.نتیجه گیری: با توجه به اهمیت تمرینات مقاومتی در سنین بالا و ارتباط بین سطوح پلاسمایی FGF۶ و MYoD با میزان توسعه قدرت، پیشنهاد می شود متخصصان حوزه ورزش در طراحی تمرینات مختلف ورزشی بر ضرورت اجرای تمرینات مقاومتی اهتمام ویژه داشته باشند.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی, سلول ماهواره ای, فاکتور رشد فیبروبلاستی- ۶, عامل تمایز میوژنیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.